‘Karara herkes uymalı’

Babacan, 3 günlük zorlu bir müzakere sürecinden sonra nihayet BM Güvenlik Konseyinden bir karar tasarısı çıkarmayı başardıklarını belirterek, kararın bir yandan tarafları hemen ateşkese davet ettiğini, bir yandan İsrail birliklerinin Gazze’den geri çekilmesini öngördüğünü, aynı zamanda da Gazze’ye giriş-çıkışların tamamen normalleştirilmesiyle ilgili bir çağrıda bulunduğunu vurguladı. 


Karardaki unsurların hepsinin de önemli olduğunu kaydeden Babacan, ”ateşkes, İsrail birliklerinin Gazze’den çekilmesi, Gazze’ye insanların ve malların giriş çıkışlarının normalleştirilmesi, yani uzun bir süreden beri devam eden ablukanın sınırlamalarının sona ermesi. Bunları biz son derece önemsiyoruz” diye konuştu. 


Filistinliler arasında ayrılık bulunduğuna işaret eden Babacan, bu ateşkesten hemen sonra bu ayrılığın da mutlaka giderilmesi için çalışmaların derhal başlaması gerektiğini vurguladı. Bakan Babacan ”aksi halde bu ayrılık Filistin davasına ciddi zarar veriyor. Bu birliği gerçekleştirmek için de bölge ülkeleri arasında, özellikle Arap ülkeleri arasında fikir birliği ve mutlaka dayanışma gerekiyor” dedi. 
     
‘KARARIN HERKES TARAFINDAN UYGULANMASI LAZIM’ 


Kararın bugün geç vakitte de olsa kabul edilmesinin ve konunun neticelenmesinin gerçekten önemli bir adım ve başarı olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Ali Babacan, ”BM Güvenlik Konseyi kararının herkes tarafından uygulanması lazım. Bu uluslararası toplumun tek vücut olarak ortaya koyduğu bir duruştur, bir taleptir ve bu talebi İsrail’in ve tüm tarafların mutlaka uygulaması lazım, aksi halde buna rağmen bir uygulama, buna rağmen şiddetin bölgede devam etmesi kuşkusuz kabul edilebilir bir durum olmayacaktır” diye konuştu.

1072060cookie-check‘Karara herkes uymalı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.