‘Katliam emrini veren adam?’

Akraba olan aileler arasında geçmişe dayalı bir husumet olsa da katliamın asıl nedeninin “namus meselesi” olduğu iddia edildi.

Bir tanığın yetkililere verdiği bilgiye göre, ölen taraftan bir kişi, katliam emrini veren Şıh Mehmet lakaplı Mehmet Çelebi’nin eşiyle iki yıl boyunca yasak aşk yaşadı. İlişki öğrenilince Şıh Mehmet ve yakınları, akrabaları olan diğer aileyi “tek bir ferdi kalmayacak şekilde” nişan gecesi öldürmeye karar verdiği öne sürüldü. Katliamda, 10 çocuklu kadınla ilişkisi olan kişinin de can verdiği iddia edildi.

“8-9 KİŞİ KALDI KÖKLERİ KURUDU”

Mardin’in Bilge köyündeki inanılmaz katliamın yankıları sürerken, tanıkların tüyler ürperten ifadeleri de ortaya çıkıyor.

MESİRE YERİNDE TOPLANDILAR

Savcıya tanık olarak ifade eden bir köylü, zanlıların olaydan iki saat kadar önce, tutuklanan sanıklardan Ömer Çelebi’ye ait Alabalık tesisinin bulunduğu mesire alanda toplandıklarını gördüğünü söyledi. Tanık ifadesinde, aralarında Şıh Mehmet olarak tanınan Mehmet Çelebi ve Abdülkadir Çelebi’nin de bulunduğu 8-10 kişinin mesire alanda iki masayı birleştirerek oturduklarını gördüğünü söylediği iddia edildi.

“SAĞ KALAN OLMASIN”

Savcının tanık olarak ifadesini aldığı bir diğer kişi de baskının yapıldığı evin sahibi Cemil Çelebi’nin oğlu Cengiz Çelebi’ydi. Korkunç katliamdan pencereden atlayarak kurtulan Cengiz Çelebi ifadesinde şöyle dedi: “Namaza başladığımız sırada silah sesleri geldi. Odanın kapısında bekleyen iki kişi önce içeriyi taradı. Ben pencereden atladım. Daha sonra birinin sesini duydum. ‘Kontrol edin sağ kalan olmasın’ dedi. Daha sonra 15 dakika boyunca aralıklarla silah sesleri geldi. Üzerlerinde kamuflajlı parka vardı. Abdülkadir ve Mehmet Çelebi’yi gördüm.” Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde önceki gece yaşanan katliamla ilgili tutuklanan 10 kişinin tamamı iddiaları reddettiği ileri sürüldü.

“KÖKLERİ KURUDU”

Diğer zanlılar da silah sesini duydukları sırada evlerinde namaz kıldıklarını iddia etti. Zanlıların çoğu, olaydan sonra yaralıların taşınmasına yardımcı olduklarını öne sürdü. Zanlıların ifadelerinin alındığı İlçe Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini yapan Diyarbakırlı bir er ise aralarında Kürtçe konuşan zanlılardan birinin “8-9 kişi kaldı, kökleri kurudu” dediğini söyledi. Bunun üzerine N.T adlı erden bu sözleri kimin söylediğini teşhis etmesi istendi. N.T., “Arkam dönük olduğu için bu sözleri kimin söylediğini tam anlayamadım” dediği belirtildi.

10 KİŞİ TUTUKLANDI

Savcılıktaki ifadelerinin ardından ölüm emrini verdiği öne sürülen Mehmet Çelebi’nin de aralarında bulunduğu 10 zanlı, “tasarlayarak adam öldürmek, sayı ve nitelik açısından vahim olan silahları alma, taşıma ve bulundurma” suçundan nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Mehmet Çelebi (43), Abdulhakim Çelebi (33), Süleyman Çelebi (44), Ömer Çelebi, Mehmet Sait Çelebi (40), Mehmet Emin Çelebi (35) kardeşler ile Abdulkadir Çelebi (54) ve 14 yaşındaki M.Ş.Ç. tutuklandı, Mustafa (25) ve Ahmet Çelebi (41) ise serbest bırakıldı. Daha sonra gözaltına alınan Ali ve Mehmet Ali Çelebi’nin de cezaevine gönderilmesiyle tutuklananların sayısı 10’a yükseldi. (gazetehabertürk)

FOTOĞRAF: Şıh Mehmet lakaplı Mehmet Çelebi’nin katliam emrini verdiği ya da verenler arasında olduğu öne sürülüyor.

1202280cookie-check‘Katliam emrini veren adam?’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.