Kıbrıs bu oyunun neresinde

Meşhur İngiliz politikacı Rothschild’in yakın adamı, Yahudi asıllı Benjamin Disraeli’nin bir yakınına: “Görüyorsunuz ya, bütün dünya sahnede görünmeyen perde arkasındaki güçler tarafından yönetilmektedir” dediği söylenir hep.
Bu ironik cümlenin aslında bariz bir meydan okuma olduğunu anlamak için çok fazla tarih bilmek gerekmiyor…Ne Yahudileri tanımak, ne de dünya siyasetini takip etmek…

Sadece yaşamak yetiyor…

***

Kıbrıs’ta bir süreden beri şaha kalkmış“Kıbrıslılık” modu var. “Biz kendi kendimizi yöneteceğiz” diyor insanlar.
Haklılar mı: evet. Mümkün mü: Evet demek isterdim ama zor!

İngiliz Başbakanı Churchill’in “Dünyada çok kapsamlı bir olayın yaşandığını ve çok ince hesaplı bir planın yapıldığını ve bizlerinde bu senaryoda sadece sadık bir uşak olarak hizmet edeceğimizi göremeyen kör ve ahmaktır” sözlerini hatırladıktan sonra şimdi yeniden oturup düşünebiliriz belki.
Garantör Türkiye’nin garantörlükten doğan haklarını kullanarak KKTC’yi yönetmeye kalktığı ve çözümsüzlüğün müsebbibi olduğu iddiası Churcill’in sözlerinin ışığında çok boş kalıyor.
Çünkü, Türkiye de yönetiliyor…

***

Bölgesel kışkırtıcılığın ustalık dönemi eseri olan Irak- İran savaşının çok masum kaldığı dünyada artık maşa kullanılmıyor. Direk dalıyorlar ülkelere. Pervasızca, gaddarca…
Dün Irak, bugün Libya, yarın başka bir ülke… Neresi olacağını da Allah bilir…
Bugün dünyayı şekillendiren ve yöneten Siyonist organizenin, yani Gizli Dünya Devletinin, hala bir komplo teorisi ve hayali bir korku üretisi olduğunu söyleyenlerin iyi niyetli olduğuna inanamıyorum yazık ki..
1959 da ABD senatosunda konuşan Siyonist James Warurg: “Sevseniz de sevmeseniz de, zorla veya antlaşmayla, ama mutlaka bir Dünya Devletine kavuşacağız” sözleriyle bugün yaşananların çok ama çok öncelerden hesaplanmış olduğuna dair inancımızı perçinliyor.

***

Sözün özü mü; Dünyanın bir tiyatro sahnesi olduğunu düşünürüm çoğu zaman. Rollerimizin verilmiş olduğuna, bize de sadece oynamak düştüğüne inanırım. O yüzden tevekkülü severim ki; hayatla (fazla) didişmeme engel olur. Sanırım Kıbrıs halkının şu anki tek ihtiyacı da tevekkül.
Zira -uzun süre- roller değişmeyecek gibi görünüyor…

1619790cookie-checkKıbrıs bu oyunun neresinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.