Kıbrıs Türk Ticaret Odası faaliyette

Odanın kuruluşu dolayısıyla verilen davete KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş ile İngiltere hükümetini temsilen iki bakan yardımcısı katıldı.


Davette bütün konuklarla tek tek selamlaşarak bir süre sohbet eden Denktaş, gazetecilerin soruları üzerine KKTC’ye mali yardımlar konusunda görüşlerini aktardı. Bu yardımların nasıl işleyeceği, işleyip işlemeyeceği konusunda henüz bir açıklık bulunmadığını belirten Denktaş, bugüne kadar yapılan görüşmelerde de bu konulara tam bir açıklık getirilemediğini söyledi.


DENKTAŞ’TAN SERT DEMEÇ


Denktaş, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk iş adamlarının bu girişimini takdir ettiğini belirtti. Resepsiyon sırasında gazetecilerin AB’nin KKTC ‘ye mali yardımları konusundaki sorularını da yanıtlayan Denktaş, mali yardımların nasıl işleyeceği ve paranın hangi yöntemlerle bağlanacağı konusunda kesin bir plan olmadığını söyledi.


Denktaş, AB’nin mali yardımlar konusunda samimi olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine ise , ‘ Maalesef belli konularda Rum Kesimi AB nin boynuna tasma takmış, sağa sola çekiştiriyor…Ama AB ennde sonunda bu durumun farkına varacak. Mali yardım konusunun neleşmesi için zamana ihtiyaç var’ dedi.


İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kamil ise amaçlarının ‘iş adamlarını bir çatı altında toplayarak yeni iş alanları yaratmak ve çeşitli proje ile ortaklıklara destek vermek’ olduğunu söyledi.


İngiltere’de kurulan işletmelere yardımcı olacaklarını ve örencilere burs imkanları hazırlayacaklarını belirten Kamil, Oda’nın tüm parti ve politikalardan uzak bağımsız bir yapı olacağını vurguladı. Kamil, resepsiyona ev sahipliği yapan Papageno Restoran ın sahibi Reşat Niyazi ye de teşekkürlerini sundu.

790880cookie-checkKıbrıs Türk Ticaret Odası faaliyette

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.