Kıbrıslı Türk’ün katilleri yargıç karşısında

11 Ekim Salı günü başlayan yargılamada, savcı John Hilton cinayetten sekiz gün sonra bir ihbar üzerine East Ham’da düzenlenen operasyonda yakalanan 44 yaşındaki Davinder Minhas Singh ve 25 yaşındaki Abdul Qadeer isimli zanlıların cinayeti sadece iki şişe viski için işlediğini söyledi.


Savcı Hilton, iki zanlının soygun sırasında kendini korumaya çalışan Mahmut Fahri’nin başına vurdukları, yüzüne biber tozu attıklarını ve ardından bıçakladıklarını belirterek, daha sonra iki şişe viski alarak kaçtıklarını anlattı.


Savcılık mahkeme jürisine ‘dehşet verici olarak nitelendirdikleri’ bu görüntülerin yer aldığı 30 saniyelik CCTV kayıtlarını da izletti. Zanlıların Old Bailey’de yargılanmasına devam ediliyor.


OLAY NASIL OLMUŞTU?


21 Aralık tarihinde 21.15 sıralarında Mahmut Fahri’nin Whittington Road’daki Albion isimli marketine girdiği belirtilen katil zanlıları  Davinder Minhas Singh ile Abdul Qadeer’in, ‘iki şişe içki çalabilmek için’ Mahmut Fahri’nin başına vurdukları, gözlerine biber tozu atarak ardından da onu göğsünden bıçakladıkları belirtilmişti.


Aldığı bıçak yaralarına rağmen yakınlardaki minicub ofisinden yardım isteyen Fahri, North Middlesex Hastanesi’ne kaldırılmasına rağmen 22 Aralık’ın ilk dakikalarında hayatını kaybetmişti.


Vahşi cinayet, sadece Türk toplumunda değil, İngiltere kamuoyunda da büyük yankı yaratırken, birçok ulusal gazetenin manşetini de oluşturmuş polis, ‘iki şişe içki için dükkan sahibini öldüren’ katillerin yakalanması için insan avı başlatmıştı. Aslen Baf’ın Yayla köyünden olan ve uzun yıllardır Londra’da yaşayan Mahmut Fahri evli, iki çocuk ve üç torun sahibiydi. (Londra Gazete)

784330cookie-checkKıbrıslı Türk’ün katilleri yargıç karşısında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.