Umut taciri sanıklarından 7’si tutuklandı

Scotland Yard Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada Mavi Gök operasyonu sonucu ev ve işyerlerine yapılan baskın sonucu yakalanan sanıklardan 8’i çıkarıldıkları Croydon Kraliyet Mahkemesi’nde ülkeye yasadışı insan sokmak ve bu amaçla suç örgütüoluşturmaktan tutuklandılar.


Scotland Yard’a göre tutuklanan şahısların isimleri şöyle:


Ali Rıza Gun (47), Ramazan Zorlu (43), Hassan Eroğlu, (47), Yusuf Türkman (35), Oruç Geçsöyler (39), Selahattin Şahin (42), İsmail Balta (49) 


Gözalına alınan diğer sanıklar arasında bir kadın olaylarla ilgisi olmadığına karar verilerek serbest bırakılırken, diğerlerinin haklarında ayrıntılı araştırmanın sürdüğü belirtilerek  Kasım’da yeniden hakim karşısına çıkarılacakları açıklandı.


EN BÜYÜK UMUT TACİRİ OPERASYONU


Avrupa’nın en büyük insan kaçakcılığı baskını olarak nitelendirilen “Mavi Gök Operasyonu”nu iki yıldır hazırlanıldığı ve 200 polisin katılımıyla gerçekleştirildiği açıklanmıştı. Scotland Yard, şebekenin İtalya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Danimarka tarafından bütün eylemlerinin takip edildiği belirtmişti.


Operasyo; Londra, Boston ve Lincolnshire’da aynı anda yapılmış. Londra’daki baskınlar ise Kürt ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı Enfield, Bexleyheath, Barnet, Haringey, Tower Hamlets, Hackney ve Hammersmith bölgelerinde sürmüştü…


İLGİLİ HABER: İngiltere’de umut tacirlerine darbe


İLGİLİ KÖŞE: Faruk Eskioğlu / The Times’daki Türkiye

784320cookie-checkUmut taciri sanıklarından 7’si tutuklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.