Kiev’de ‘Türk Kaleleri’ sergisi

”3 Kale 3 Kader ” isimli fotoğraf sergisinde Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Mehmet Koştumoğlu’nun Ukrayna’da çekmiş olduğu Osmanli Kalelerinden Hotin-Kamaniski Poldosky ve Akkerman Kalesinin fotoğrafları yer alacak. Sergide ayrıca, Ukrayna Bilimler Akademisi Arkeoloji Bölümünden Prof.Svetlana Bilyayeva başkanliğinda Odessa yakınlarındaki Akkerman Kalesi’nde yapilan kazilarda ortaya çikarılan Osmanlı eserleri de sergilenecektir.

Türkiye-Ukrayna İşadamlari Derneği, Ülker ve Doğuş gruplarinin katkılariyla gerçekleşen ”3 Kale-3 Kader” isimli fotoğraf sergisinin organizasyonu Ukrayna-Türkiye Tarih Ve Kültür Derneği tarafindan yapılıyor.

1991’de Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak göreve başlayan sanatçi Koştumoğlu’nun sergileri şunlardir: ‘PolaNü’, ‘Vatanim Kosova’, “Gri’, ’Kyiv’, Bodygram’ ve ‘Kirm’n Renkleri Ve Yüzleri’.

1960 Akhisar doğumlu olan Dr. Mehmet Koştumoğlu hala Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölüm başkanlığı görevini yürütüyor.

1139940cookie-checkKiev’de ‘Türk Kaleleri’ sergisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.