Kılıçdaroğlu: Bu felaket devletteki çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi

Kemal Kılıçdaroğlu, “Bol miktarda imar afları çıktı. İnsanların oturdukları konutu insanlara mezar ettiler, bir de üstüne para aldılar. Böyle bir siyaset olur mu! Batsın böyle devlet yönetimi!” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Hatay’da düzenlediği MYK toplantısında konuştu. Devlette liyakatin önemini hatırlatan Kılıçdaroğlu “Bugün bu felaket bize devlette çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi” diye konuştu. Kılıçdaroğlu önlem alınmamasını ve çıkarılan imar aflarını eleştirdi, “Bol miktarda imar afları çıktı. İnsanların oturdukları konutu insanlara mezar ettiler, bir de üstüne para aldılar. Böyle bir siyaset olur mu! Batsın böyle devlet yönetimi!” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Halkın dertlerini dinlediğimizde emin olun hepimizin gözleri doldu. Yaşadığımız gerçekten büyük bir acı” dedi.

Hayatını kaybeden partililer olduğunu da belirten Kılıçdaroğlu, “Hangi partiden olursa olsun bir siyasal partinin üyesi olup ülkenin sorunlarını çözmeye talip olup hayatını kaybedenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BU FELAKET DEVLETTE ÇÜRÜMENİN NELERE MAL OLDUĞUNU GÖSTERDİ”
“Bazı şeyleri açık ve net konuşmak lazım” diyen Kılıçdaroğlu, liyakatin önemine bir kez daha değindi: “Genel Başkan olduktan sonra en çok telaffuz ettiğim sözcük liyakatti. Liyakatin devlet yönetiminde ne kadar önemli bir kavram olduğunu her yerde söyledim. Liyakati yok ederseniz devlette çürüme başlar.”

Devletteki çürüme diye tarif ettiği süreçleri hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Devlette çürüme var dediğimde bazı çevreler kızdılar. Bugün bu felaket bize devlette çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi. Kurtarılması gereken hayatlar kurtarılamadı. Zamanında önlem alınması gerekirken talimatların zamanında verilmediğini ve talimatların yerine getirilmediğini gördük” dedi.

“SİYASET ZAMANI MIDIR DİYENLER OLDU…”
Kılıçdaroğlu, “Şimdi siyaset zamanı mı?” söylemlerine şöyle tepki gösterdi:

” ‘Bunları bu ortamda dile getirmek doğru değildir’ diyenler oldu. ‘Siyaset zamanı mıdır’ diyenler oldu. Yediğiniz ekmeğin fiyatını belirleyen siyasettir, bindiğiniz otobüsün fiyatını belirleyen, uçtuğunuz uçaktan, içtiğiniz suya kadar siyasettir… Her şeyi siyaset belirliyorsa, bir sorun var ve bunu halk yaşıyorsa, benim derdimi kim dillendirecek diye benim yakama yapışıyorsa onun sesi olmak zorundayım. Halkın sorununu dillendirmeyeceksen o zaman niye siyaset yapıyorsun? Siyaset halka hizmet etmek demektir.”

“SON 10 AYA BAKIN, TÜM TELEVİZYONLARDA DEPREM KONUŞULUYORDU”
Kılıçdaroğlu uzmanların çok uzun zamandır depreme karşı uyardığını ancak iktidarın önlem almak yerine imar afları ile pek çok konutu insanlara mezar ettiğini belirtti: “Son 10 aya bakın neredeyse bütün televizyon kanallarında uzmanların deprem konuştuğunu görürsünüz. Ne yapıldı? Bol miktarda imar afları çıktı. İnsanların oturdukları konutu insanlara mezar ettiler, bir de üstüne para aldılar. Böyle bir siyaset olur mu! Batsın böyle devlet yönetimi! İmar affı çıkarırken acaba vicdanlarının sesini dinlediler mi? Para için sen kalkıp da hala o kişinin evini başına yıkar mısın ya!”

UZAKTAN EĞİTİM TEPKİSİ
Uzaktan eğitime geçilerek yurt binalarının depremzedelere ayrılmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Üniversite öğreniminin online yapılmasına karar verildi. Vallahi de billahi de bunlar ülkenin nasıl yönetileceğini bilmiyorlar. Zaten pandemide uzun süre eğitimden uzak kaldılar, şimdi yeniden yurtları kapatıyorlar. Neymiş depremzedelere açacaklar. Kardeşim depremzedeye alıyorsan o yurtlar depremzede aileleri için uygun değildir. Antalya’ya bak İzmir’e bak, her tarafa bak beş yıldızlı oteller var. Sen devleti yönetiyorsan o depremzedeleri al, beş yıldızlı otellerde ağırla, bütün masraflarını da karşıla kardeşim. Otel sahipleri bunların tamamını karşılar. Devlet saraydan ibaret değildir. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni siz nasıl böyle yönetirsiniz! bir devlet bir kişinin kişisel hırslarına alet olamaz. Kişisel beklentiler üzerinden bir devlet yönetilemez.”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin deprem bölgesine yaptığı yardımları ise şöyle sıraladı:

“142 belediyemiz var, 4 bin 577 araç gönderildi deprem bölgelerine, 12 bin 163 personel deprem bölgelerinde görev yapıyor. Toplam 2 bin 439 TIR-kamyon, 4 uçak, 5 gemi, 2 tren vagonu ile deprem bölgelerine yardım gönderilmiştir. Günlük 200 bin ürün kapasiteli 34 mobil mutfak, 140 bin kapasiteli 14 ikram aracı, 95 bin ekmek kapasiteli 9 mobil fırın faaliyete geçmiştir. 245 TIR içme suyu, 1 milyon 24 bin battaniye, 52 bin 369 ısıtıcı soba; 4 bin 726 çadır konteyner; 398 jeneratör deprem bölgelerine gönderilmiştir.”

2668160cookie-checkKılıçdaroğlu: Bu felaket devletteki çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.