‘Kimlik kartlarında devlete güven yok’

The Daily Telegraph gazetesi, bu sabah, kimlik kartları konusunda İngiltere’de yapılmış en kapsamlı anketlerden birisinin sonuçlarını yayınladı.


“Büyük Birader Britanya’da isyan kıpırtıları” başlıklı haberinde gazete, anket sonuçlarına dayanarak, yüz binlerce, belki de milyonlarca kişinin, önerilen bilgi bankasına kayıt yaptırmayı reddedeceğini öne sürdü.


The Daily Telegraph’ın yaptırdığı anketin ana bulguları şöyle:


“Hükümet, kimlik kartları ve bir ulusal bilgi bankası konusunda geniş desteğe sahip olduklarını söylese de anketin sonuçları halkın bu konularda ikiye bölündüğünü gösteriyor. Pekçok kişi, güvenlik kameraları gibi suç oranını azalttığına inandıkları uygulamalara destek verirken vatandaşların attığı her adımda kişisel bilgilerin toplanmasına karşı çıkıyorlar. Katılımcıların çoğu, hükümetin bu bilgilerin yanlış amaçlarla kullanılmayacağı sözüne güvenmiyor ve bilgi bankasının kendileriyle ilgili olarak eksik ya da hatalı bilgi saklayacağına inanıyor.


Ankete katılanların yarısı kimlik kartı uygulamasına destek veriyor olsa da bu oran bundan birkaç yıl önceki yüzde 80 desteğe göre büyük bir düşüş. Belki de hükümet için en büyük sıkıntı, ankete katılan ve bilgi bankasına karşı çıkanların büyük çoğunluğunun, kayıt yaptırmak yerine bir ceza ödemeyi ya da hapse girmeyi tercih edeceğini ifade etmiş olması. Başbakan Blair bu uygulamalarla özlük haklarının ihlâl edilmediğini savunsa da ankete katılanların büyük bir bölümü buna da inanmıyor.”

796860cookie-check‘Kimlik kartlarında devlete güven yok’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.