KKTC’de kafatası skandalı

Belediye Başkanı Kıvanç Buhara’nın, oğlunun bilimsel çalışmaları için kendi yanında çalışan işçilere, Geçitkale Belediyesine ait bir mezarlığı kazdırdığı ve mezarlıktan bir kafatası alınması emrini verdiğini iddia eden Kunna, “iki kişiyle birlikte mezarı açtık ve kafatasını Belediye başkanına verdik” dedi.

KKTC kafatası iddialarıyla sarsıldı. Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara’nın, oğlunun bilimsel çalışmaları için kendi yanında çalışan işçilere, Geçitkale Belediyesine ait bir mezarlığı kazdırdığı ve mezarlıktan bir kafatası alınması emrini verdiği iddia edildi. “Belediye başkanı Kıvanç Buhara diş hekimliğinde oğlunun eğitimi için bana ve iki arkadaşıma köy mezarlığında bir mezarı kazıp içindeki kafatasını alarak kendisine teslim etmemizi emretti, biz de yaptık” diyen Belediye çalışanı Sonuç Kunna, Geçitkale Belediyesi’ndeki iki çalışan ile birlikte kafatasını çıkardıklarını savundu.

“İŞTEN ATILIRIZ DİYE KABUL ETTİK”

Başkanın mezar açma talebine önce itiraz ettiklerini ancak işten atılma tehdidiyle karşılaşınca kabul etmek zorunda kaldıklarını belirten Kunna bir belediye yetkilisinin kendisine, “Başkanın emridir, diş doktorluğu bölümünde okuyan oğlunun çalışmalarında kullanması için bir mezarı açıp, içinden kafatası alacağız” dediğini iddia etti.

“POŞET İÇİNDEKİ KAFATASINI TESLİM ETTİM”

“ İşimden olma korkusuyla, diğer iki belediye çalışanı ile birlikte Geçitkale Mezarlığı’na gittik. Burada biri gözcülük yaptı, diğeri ise Belediye’ye ait bir dozer ile mezarı kazdı” diyen Kunna naylon poşet içerisindeki kafatasını belediye başkanına teslim ettiğini öne sürdü.

“VİCDAN AZABI DUYDUM”

O günden itibaren büyük bir vicdan azabı çektiğini ve konuyu Belediye Başkanına açtığı zaman büyük tehdit ve baskı gördüğünü kaydeden Kunna konuyu sağda solda konuştuğu gerekçesiyle işten çıkarıldığını savundu.

1544880cookie-checkKKTC’de kafatası skandalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.