KKTC’li modacı Aslantürk Londra’da

Londra’nın merkezindeki ünlü bir Hint restoranında düzenlediği defilede 36 parçalık 2007-2008 sonbahar-kış modellerini tanıtan Aslantürk, giysilerinde ipek, kaşmir ve saten kumaşların yanı sıra tel, ampul, bakır gibi malzemeler de kullandı.


Bej, kahverengi, haki, sarı ve tarçın renklerinin yanı sıra siyah-beyaza da koleksiyonunda yer veren Aslantürk, yüksek belli, bol kesimli pantolonlarda ve dar eteklerde dar bel korsajları kullandı.


Saten, etekleri volanlı, bele oturan abiye paltolar, deri ceketler ve ceket yakalarında kürkler kullanan Mustafa Aslantürk, saten gece elbiselerini de tel ve ampul gibi parlak malzemelerle dikkat çekici hale getirdi.


Elbise ve gömlek yakalarında bele kadar inen derin dekolteler ve derin degajeler ile fırfırlar kullanan Aslantürk’ün koleksiyonunda, balon kesimli ve robadan inen kalın verev bantlardan oluşan gece elbiseleri de dikkat çekti.


Transparan gece giysilerinin de yer aldığı koleksiyonda Aslantürk’ün hazırladığı siyah tül ve terzilerin kullandığı mezuralardan oluşan şapka da büyük ilgi gördü.


Doğu Akdeniz Üniversitesinde mimarlık okuduktan sonra Londra’da Fashion College’den de mezun olan Aslantürk, koleksiyonunda “insanın farklı bir mekandan doğaya çıktığı zamanki ruhsal değişimini anlatmaya çalıştığını” belirtti.


“Günümüz mimarisinin keskin çizgileriyle doğadaki yumuşaklığı giysilerinde vermeye çalıştığını” anlatan Aslantürk, “doğa ile mimari arasında hem bir çatışma hem de bir uyum olduğunu, tel, ampul ve bakır gibi malzemeleri ipek, kaşmir gibi kumaşlarla bir araya getirerek, bu durumu vurgulamayı amaçladığını” söyledi.


Eylül ayında Londra Moda haftasında yer almayı ümit ettiğini ifade eden Aslantürk, Türk modacıların Avrupa’da büyük başarılara imza attıklarını, hepsiyle gurur duyduğunu, bu başarıların artarak süreceğine inandığını kaydetti.


26 yaşındaki Aslantürk, defilesini düzenlemesine kısıtlı imkanlarıyla destek veren ailesine de teşekkür etti.


Bu arada ITV televizyon kanalı da dün akşam yayınladığı Wags’ Boutique adlı programda Aslantürk’ü konuk etti. Aslantürk ünlülere hazırladığı giysilerle programda yer aldı.


Ünlü Harrods mağazasının temsilcileri de Aslantürk’ün defilesini izledi.  Mağaza yetkililerinin onay vermesi halinde, genç modacıya mağazada bir stand açılacak.

800540cookie-checkKKTC’li modacı Aslantürk Londra’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.