Köln’de PKK’yı protesto gösterisi

Üniversite öğrencilerinden oluşan Teröre Karşı İnisiyatif grubu tarafından düzenlenen mitinge katılan üç bin kişi, terörü lanetleyen sloganlar atarak, PKK’nın amacına ulaşamayacağını dile getirdi.

Tarihi Dom katedrali önünde yapılan gösteriye katılanlar birlik ve beraberlik çağrılarının yer aldığı pankartlar da açtı.

İstiklal Marşı’nın okunduğu gösteride, Mehter Marşı, 10. Yıl Marşı ve çeşitli türküler söylendi.

Alman polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteri olaysız sona erdi.

ABD’DEKİ PROTESTO

ABD’nin New York kentinde PKK’nın son zamanlarda yeniden artan saldırıları sonrasında ”Teröre Lanet Mitingi” düzenlendi.

Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu-TADF öncülüğünde kentin ünlü Times Meydanının hemen yanı başında dün düzenlenen mitinge çok sayıda Amerikan-Türk toplumu üyesi katıldı.

Katılımcılar, Amerikan halkından ve medyasından ABD’nin yabancı terör örgütleri listesinde olan PKK’nın günlük hayatta da terör örgütü olarak tanınması ve nitelendirilmesini istedi.

Mitinge ellerinde Türk bayrakları ve kırmızı-beyaz giysilerle katılanlar, Amerikan hükümetinden, Irak merkezi hükümetinden ve Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimden, PKK’nın kuzey Irak’tan Türkiye’ye yaptığı saldırılarının durdurulması konusunda adım atmasını istedi.

Soğuk havaya rağmen 4 saat boyunca miting alanını dolduran ve PKK aleyhinde sloganlar atan göstericiler, miting alanından geçen Amerikalılara PKK’nın ABD’nin yabancı terör örgütleri listesinde bulunduğunu ve El Kaide’den hiçbir farkı olmadığını anlatan çeşitli broşürler ve bildiriler dağıttılar.

TADF Başkanı Atilla Pak, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, ABD’yi El Kaide ile yürüttüğü mücadelede başından beri desteklediğini ve kendisine yardımcı olduğunu anımsattı.

Pak, “aynı şekilde bir terör örgütü olan PKK’nın ABD’de de daha yumuşak terimlerle değil, terörist örgüt olarak adlandırılmasının önemine” dikkati çekti.

New York Başkonsolosu Mehmet Samsar da “Türkiye’nin yıllardan beri terörden çeken bir ülke olarak son zamanlarda yeniden artan terör saldırıları karşısında sabrının taştığını” belirtti.

New York’ta düzenlenen mitingin haklı nedenlere dayandığını söyleyen Samsar, “Türk halkının yeniden artan PKK terörü karşısında dünyanın ve Irak’ta esas güç olan ABD’nin sessiz kalmasının, Amerikan medyasının PKK’yı terör örgütü olarak nitelendirmeyip farklı yakıştırmalarda bulunmasının, bu mitingin düzenlemesine neden olduğunu” anlattı.

Samsar, Amerikan-Türk toplumu bireyleri olarak da Amerikan medyasına PKK ile ilgili olarak kullandıkları terimlerin yanlış olduğunu anlatan mektuplar, e-posta mesajları ve faks göndermelerinin son derece önemli olduğunu ifade etti.

BELÇİKA’DA PROTESTO

Belçika’da dün binlerce Türk, başkent Brüksel’de düzenlenen “Teröre lanet, birliğe davet” mitinginde bir araya geldi.

AB kurumlarının bulunduğu Schumann meydanında, yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan mitinge 4 binden fazla Türk katıldı.

Gösteride, “PKK’ya ve AB’nin uluslararası teröre karşı mücadelede pasif tavrına tepki” gösterildi.

Türk ve Belçika bayrakları ile çeşitli pankartlar taşıyan katılımcılar, Anadolu’daki kardeşlik ve barışa dayalı yaşam üzerinde durarak, “terör şehitleri” için dualar etti ve saygı duruşunda bulundu.

İstiklal Marşı, Mehter Marşı, 10. Yıl Marşı ve çeşitli türküler söylenen mitingde, birlik ve beraberlik çağrıları yapıldı, terör lanetlendi.

Belçika Türk İslam Diyanet Vakfı, Avrupa Türk Demokratlar Birliği, Belçika Türk Federasyonu, Belçika İslam Federasyonu ve Emirdağ Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen, yabancı basının yoğun ilgisini çeken miting olaysız sona erdi.

ALMANYA’DA PROTESTO

Almanya’nın Kassel ve Fulda kentlerinde düzenlenen gösterilerde “terör ve bölücü terör örgütü PKK” kınandı.

Cumartesi günü Kassel’deki gösteriye, kötü havaya rağmen yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı belirtildi.

Gösteride konuşmacılar, terörün her türlüsüne karşı olduklarını, bu nedenle “Türkiye’deki PKK terörünü” de lanetlediklerini söyledi.

Fulda kentinde de yaklaşık 250 kişi, terörü lanetleyerek ana tren garından kentin yüksek okuluna kadar yürüyüş yaptı.

Polis, gösteri ve yürüyüşlerde herhangi bir olay meydana gelmediğini açıkladı.


Avrupa’da yaşayan Türkler gelişmeleri kaygıyla izliyor

Hollanda’da gösteri

Hollanda’nın Almelo kentinde yaşayan Türk vatandaşları, “Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı terör olaylarını kınamak” amacıyla gösteri düzenledi.

Almelo Türk Dernekleri Platformu tarafından düzenlenen dünkü gösteri, öğleden sonra kentin Thorbeckelaan caddesinde yapıldı.

Türk bayraklarıyla gösteriye katılan bin dolayındaki Türk vatandaşı, “terörü lanetleyen ve Türkiye’nin bütünlüğünün bozulamayacağını” ifade eden sloganlar attı ve pankartlar taşıdı.

Yürüyüş sırasında konuşma yapan Soner Özay, “gösterinin, Kürtleri ya da başka bir ülkeyi hedef almadığını, terörün tüm insanlığa getirdiği zarar ve acılara dikkatleri çekmek ve Türkiye’nin bütünlüğüne sahip çıkmak istediklerini anlatmak için düzenlendiğini” anlattı.

Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin terör olaylarıyla bozulamayacağını ve buna kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Özay, Türkiye’de aynı coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yaşayan bütün insanların eşit olduğunu kaydetti.

Gösteri olaysız şekilde sona ererken, Almelo polis yetkilileri, olay çıkmaması için gösterdiği titizlik ve gayretten dolayı Türk Dernekleri Platformuna teşekkürlerini iletti. (BBC)

1160800cookie-checkKöln’de PKK’yı protesto gösterisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.