Kolombiya’da rehineler serbest kalıyor

Rus yapımı MI-172 tipi helikopterler başkent Caracas’dan hareket etmeden önce konuşan Çavez, operasyonun başladığını ve bu 2 helikopterin büyük umutlarla Kolombiya’ya hareket ettiğini söyledi.

Paraşütçü olduğu günlerdeki gibi kırmızı beresi ve askeri elbisesini giymiş olarak Kızılhaç işareti ve Venezuela bayrakları taşıyan helikopterler havalanırken konuşan Çavez, 3 rehineyi birkaç gün içinde gerillalardan teslim alacaklarını kaydetti.

Çavez, Kolombiya’nın başkenti Bogota’nın 75 kilometre güneyindeki Villavicencio bölgesine inen helikopterlerin, rehinelerin alınacağı bölge hakkında gerillalardan bilgi almasının ardından eski Arjantin Devlet Başkanı Nestor Kirchner ve diğer gözlemcilerin de bölgeye hareket edeceklerini bildirdi.

Çavez, güvenlik gerekçesiyle gerillaların, Venezuelalı pilotların nereye uçacaklarını söylememesini istediğini belirterek, helikopterlerin rehineleri teslim alma görevinin bu hafta sonunda olabileceğini dile getirdi.

Çavez’e, Amerikalı film yönetmeni Oliver Stone ve bir grup uluslararası gözlemci de eşlik etti.

Kolombiya’daki ABD yanlısı yönetim, helikopterlerin, eski kadın kongre üyesi Consuelo Gonzalez, Clara Rojas ve bir gerilladan olan oğlu Emmanuel’i gerillaların elinden teslim almasına önceki gün yeşil ışık yakmıştı.

Kadın rehineler, 6 yıldır gerillaların elinde bulunuyor. (BBC)

FOTOĞRAF: Çavez’in planı Kolombiya hükümetinden onay aldı

1163980cookie-checkKolombiya’da rehineler serbest kalıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.