Komkar’da ‘Newroz’ halaylarla kutlandı


Londra’daki Kürt derneklerinden Komkar Newroz’u “St. Mary’s Community Centre Birkbeck Road Hornsey London N8 7PF” adresindeki merkezinde kutladı.



Yaklaşık 200 üyenin katıldığı “Newroz” kutlaması saygı duruşuyla başladı ve Kürt sanatçılardan Ceylan ve Sezgin Çoşkun sahneye çıktı. Komkar Çocuk Folklör Ekibi’nin de renk kattığı gecede halay çekildi.



“YİNE DERİN PROVAKASYON”


“Newroz” kutlamasında kısa bir konuşma yapan Komkar Başkanı Diyar Budak, Türkiye’de yaşanan son olayları şöyle değerlendirildi:


“Ne yazık ki Türkiye’de devlet Kürtlere yönelik kötü bir politika izliyor. Geçen yıl Newroz’da bayrak sendromu yaşanmıştı. Bu yıl da derin devlet Şemdinli’de suç üstü yakalandı. Bu yıl ki Newroz’da da 14 cenaze provakosyana bahane oldu. Kimileri bu protesto eylemini bir ‘uyanış’ olarak yorumluyor ama biz bunu doğru bulmuyoruz. AB sürecindeki Türkiye’de Kürtler demokratik koşullarda kendi dilini konuşarak kendi kültürünü Türk halkıyla birlikte idame ettirmesi gerekir…”


Budak, Türkiye’deki eylemleri de şöyle eleştirdi:


“Otobüs yakmak, insanlara saldırmak gibi sokak yöntemleriyle hak savunulmaz… Olup bitenler Kürt halkının çıkarlarına hizmet etmiyor… Kürt sorunu demokratik, barışçıl bir şekilde karşılıklı anlayışla çözülmeli ve şiddet yanlısı düşünceler derin devlete hizmete eder. Biz tasvip etmiyoruz… Haklı talepler sokakta aranmamalıdır… Kürtler şiddetten kaçınarak provakasyonlara karşı dikkatli olmalıdır…” dedi.


Komkar, Türkiye’de Abdülmelik Fırat’ın başkanlığını yaptığı Hak ve Özgürlükler Partisi’ni destekliyor.


FOTOĞRAF: “Newroz” kutlamasında en çok eğlenen çocuklardı…


 

789660cookie-checkKomkar’da ‘Newroz’ halaylarla kutlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.