Konsorsiyum’a yeni yönetim

Başkan Abdullah Halisdemir’in açılış konuşmasıyla başlayan genel kurulda öncelikle tüzükte aylık toplantıların iki ayda bir yapılması değişikliği ile ilgili öneriler oy birliğiyle kabul  edildi.


2007 – 2008 çalışma raporunun okunması ve mali raporun onaylanmasının ardından başkanlık ve yönetim kurulu üye seçimlerine geçildi.


Konsorsiyumda başkanlık, okulların alfabetik sırasına göre o okulun seçtiği kişi tarafından yapılmaktadır. Başkanlık sırası Southgate Türk okulunda olduğu için okulun seçimiyle Arzu Şevket Konsorsiyum başkanlığına getirildi. Ayrıca bu yılki yönetim kurulu  ve görev dağılımı şu şekilde belirlendi: 


Niyazi Soyel (Başkan yardımcısı), Abdullah Halisdemir (Veznedar), Serhat İnanlı (Sekreter), Asım Dilaver (Halkla İlişkiler), Fatih Kahraman (Üye), Erdal Hüseyin (Üye), Ertuğrul Mehmet (Üye).


Konsorsiyum bu yıl, eğitim konusundaki bilgileri paylaşmak ve Türk okulları hakkında doğacak sorun ve önerileri konuşup tartışmak için bir yahoo grubu oluşturdu. Türk okullarında öğretmenlik yapmış ve yapmakta olanlar ile Türk okulları yönetim kurulu üyelerinden oluşan yahoo gurubuna üye olmak isteyenlerin [email protected]  e-mail adresinden  Ertuğrul Mehmet’e ulaşabilecekleri bildirildi.


KONSORSİYUM?


2000 yılında Konsey Eğitim Komitesi’nin girişimi ile bir araya gelen Türk okulları, 2003 yılında şemsiye bir kuruluş olan İngiltere Türk Dili, Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu’nu kurdu.


Konsorsiyum İngiltere’de faaliyet gösteren Türk okullarının alt yapılarını standartlaştırmak için yaptığı çeşitli çalışmalar yanında, eğitim kurumlarında Türk okullarını temsil etme, öğretmenlere eğitim seminerleri hazırlama, çocuklar ve veliler için çeşitli eğitim konferansları hazırlama gibi çalışmalar yapmaktadır.


Konsorsiyum ve Türk okulları hakkında geniş bilgi  www.turkishschools.co.ukwww.turkishschools.co.uk web sitesinde bulunabilir.

816940cookie-checkKonsorsiyum’a yeni yönetim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.