“Koreli”nin ölümü Londra’da da üzüntü yarattı

Kuzey Kıbrıs polisinin verdiği bilgiye göre Savaştepe Sokak’taki evinde yalnız yaşayan Dağaşanlar, 11 Şubat gecesi evine gelen kişi ya da kişilerce defalarca bıçaklanarak öldürüldü. Dağaşanlar’ın son olarak Londra’daki yeğeni ile telefonla konuştuğu ve kapı çalınınca konuşmasına ara verdiği, yeğeninin tekrar aradığında yanıt alamaması üzerine komşuları harekete geçirdiği belirtildi.

Dağaşanlar’ın sol tarafında 3, midesinde 1,göğsünden ise 1 bıçak darbesi aldığı öğrenildi. Koreli’nin kapıyı açtıktan sonra öldürülmesi ‘Katili tanıdığı’ ihtimalini güçlendirdi.

6 GÜN ÖNCE SOYULMUŞTU

Öte yandan 4 Şubat 2013 tarihinde Mehmet Emin Dağaşanlı’nın bakıcılığını yapan Makbule Mordoğan, evden 500 TL çaldığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Mordoğan’ın Ercan Havaalanı’ndan kaçmaya çalıştığı iddia edilmişti. Zanlı Mordoğan, davaları görülünceye Girne Kaza Mahkemesi kararı ile 190 gün süre ile cezaevine gönderilmişti.

Dağaşanların kızı Fatma Ergezmiş “Babamızın kimseyle bir husumeti yoktu. Onun bu şekilde öldürülmesi hepimizi üzmüştür” dedi.

Dağaşanlar, 13 Şubat Çarşamba günü Yedikonuk Camisi’nde kılınan öğle namazı sonrasında köy mezarlığında toprağa verildi söyledi.

Geçirdiği talihsiz bir ameliyat neticesinde felç olduğu belirtilen Dağaşanlar’ın Fatoş ve Nevci isminde İngiltere’de yaşayan iki kızı bulunuyor.

MİHRİŞAH SAFA KÖŞESİNDE ANLATTI

Gazeteci Mihrişah Safa da StarKıbrıs’daki köşesinde Dağaşanlar’ı anlattı. Safa şunları yazdı:

“18 yaşında geldiği Londra’da kuyumculukla uğraşan, mesleğinde başarılı olan Koreli’nin ölümü, başkentteki çok sayıdaki dostunda kelimenin tam anlamıyla ‘şok’ etkisi yaptı. Olayı duyanlar birbirini aradı.. Kıbrıs Türk TV’lerini dinledi. Internet’i taradı. Haberin doğruluğu karşısında ise duyduklarına inanmak istemedi.

Benim de yıllar öncesinden tanıdığım ve arkadaşları, dostları arasında “Koreli” olarak tanınan işadamı, insanları, hayatı seven, doya doya yaşamaktan, eğlenmekten hoşlanan, sevilen birisiydi…”

846660cookie-check“Koreli”nin ölümü Londra’da da üzüntü yarattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.