Koronavirüste örnek gösterilen ülkede 50 gün sonra sıçrama

Koronavirüs ile mücadelede örnek ülke olarak gösterilen ve haftalardır vaka sayısının çok düşük seyrettiği Güney Kore’de 50 günden sonra 40 vakanın tespit edildiği açıklandı.

Sıkı önlemler alarak, hızlı ve çok sayıda test yaparak ve virüsü takip etmeyi başaran teknolojileri topluma entegre etmeyi başararak büyük başarı elde eden Güney Kore’de 50 günden sonra 40 yeni vaka açıklanması ülkede panik yarattı.

Son haftalarda vaka bazındaki en yüksek sıçramayı yaşayan Güney Kore’de Salgın Kontrol ve Önleme Merkezi, ülke genelindeki toplam vaka sayısının 11.265 olduğunu açıklarken toplam ölüm sayısının da 269’da kaldığını duyurdu.

VAKALARIN ÇOĞU SEUL’DE

Vakaların büyük çoğunluğunun gece kulüplerinin olduğu, karaoke odalarının bulunduğu ve e-ticaret depolarının yer aldığı başkent Seul’de olduğu açıklandı. Vakaların 3’ünün ülke dışından gelen bireylerden bulaştığı açıklandı.

Koronavirüsle mücadele sonrasında normale dönüş için sürecin başladığı Güney Kore’de 2 milyondan fazla öğrenci bugün okullara geri dönecek. CUMHURİYET

2419300cookie-checkKoronavirüste örnek gösterilen ülkede 50 gün sonra sıçrama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.