Korsan Papa’ya mektup yazmış…

THY Basın Müşaviri Ali Genç, uçağın kaptan pilotu Mürsel Gökalp ve yardımcısı Yavuz Yılmaz ile telefon görüşmesi yaptıklarını ve yolcuların güvende olduğuna dair bilgi aldıklarını açıkladı. Genç, silahsız olduklarını öğrendikleri korsanların uçağı nasıl kaçırdıklarına dair bilgi alamadıklarını kaydetti. İtalyan ajansları korsanların elimizde bomba var diyerek uçağı kaçırdığını aktarmıştı.


Son gelen haberlere göre, korsanlar yolcu ve mürettabatı bıraktı…


Hakan Ekinci’nin internette dolaşan Papa 16.Benedict’ten yardım istediği mektup şöyle: 


“Sevgili Papa diye başlayan mektup’ta.Ben Hakan Ekinci bir Hristiyanım ve asla Müslüman bir orduya hizmet etmek istemiyorum.Hristiyan’ların bizim ve Hristiyan Aleminin Ruhani Lideri olarak sizden bana yardımcı olmanızı diliyorum.1998 Yılından beri Kiliselere giden biriyim gerçek yolu sadece isa’da ve incilde buldüm.


Yıllar önce ailem Makedonya’dan Türkiye’ye Savaş sebebi ile göç etmişler.Türkiye aileme ve bir çok göçmen aile’ye Türkvatandaşı olmak için Müslüman olma şartı getirmiş onlarda tekrardan Savaşın içine dönmemek ve Ölüme mahkum olmamak için bu şartı kabul etmek zorunda kalmış ve Türkiye Cumhuriyet’i Kimliğine girmişlerdir.1978 yılında ben Dünya’ya geldiğimde Türkiye’nin bana vermiş olduğu Kimliğin (Din) bölümüne bana sormaksızın Mülüman yazılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin okullardaki İslam Ahlaki ve Din dersine zorunlu kılmışlardır.Çünkü Türkiye’deki okullarda diğer din dersleri verilmesi yasaklanmıştır.


O zaman’lar bile din dersinden soğuk kaldığım’dan dolayı.Öğretmenlerim tarafından dışlanıp çoğu zaman ceza’ya mağruz kalmıştım.


1998 senesinde kendimin hangi din gurubuna ait olduğumu araştırmaya girdim.Bir dostum sayesinde İzmir’deki kiliselere gitmeye başladim.1999 senesinde vaftız edildim ve resmen inancımın Hristiyanlık olduğunu anladim.Zaten yıllar önce Osmanlının Makedonya’yi fethinden öncede atalarımın Hristiyan olduğunu ama osmanlının baskısı ve kilinç zoru ile atalarımı ve bir toplumu Müslüman olmaya zorladığını biliyordum.


Hristiyan olmanın ayrıcalıklarını asla kendi ülkemde yaşayamadım.1998 senesinde askere çağrildim.Kanunen bu çağrıya uydum ve gitmek zorunda kaldim.Ama yüce işanın yardımı sayesinde 18 gün sonra Çürüğe ayrıldım.Ne yazık ki Şeytanın ülkesinde şeytan bana büyük bir oyun oynadı ve Askere yanlış rapor verdik ifadesi ile çağrıldım.


Tüm itirazlarıma rağmen beni dinlemeyen yetkililer bir Hristiyan olarak beni zorla Müslüman bir orduya asker olmaya zorladılar.Bende yapamam gerekeni yaparak kaçtım,direndim,savaşmaya çalıştım tüm yetkili komutanlara bir Hristiyan olarak Müslüman bir orduya hizmet etmeyeceğimi beyan etmeme rağmen kendimi dinletemedim kapatıldığım (2) ceza evinde’de Hristiyan olmamdan oturu aşırı derecede işkenceye ve şiddete mağruz kaldim.


Sonunda 2005 yılına kadar süren inatçı tavrım sayesinde istanbul da Gümüşsuyu adı altındaki askeri hastaneden 6 ay hava değişimi alarak yetkililerden gizli bir şekilde yurt dışana kaçmayı inancım sayesinde başardım.Ama vize sorunu yüzünden ancak başka bir müslüman ülke olan Albania’nin Tirana şehrine kaçabildim.Ve bu ükeye iltica ettim.Suanda UNHCR’a bağlı Mülteci kampında yaşıyorum ama Türkiye ile bağları iyi olan bu ülke beni geri verme ve iade etme düşüncesi içindedir.Bana yardım et Papa…


Artık bir müslüman ülkenin içinde yaşamak istemiyorum.Müslüman bir toplum içinde nefes alamaz bir duruma düştüm.Beni ancak senin yüce liderliğin kutaracaktir.


Bu neden’den dolayı sana sığınıyor ve bana yardım etmeni Hristiyanlığın askı ve Baba Oğul ve Kutsal Ruh adına diliyorum.


Umudum yardım edip elimden Tutmandır.


Sevgilerimi sunarken, elinizden operim.


Hakan Ekinci”


 


 


 

1034120cookie-checkKorsan Papa’ya mektup yazmış…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.