Türk Hava Yolları uçağı kaçırıldı…

107 yolcu taşıyan uçak, İtalyan hava sahasına girmesinin ardından, İtalyan savaş uçaklarının eşliğinde Brindisi’deki askeri havaalanına inmeye zorlandı. İtalyan yetkililer, uçağın 2 Türk tarafından kaçırıldığını ve korsanların, yakın bir zamanda Türkiye’ye gelmeyi planlayan Papa 16. Benediktus’a mesaj iletmek istediklerini söylediler.


Büyük bir ihtimalle silahsız olan korsanların kısa süre içinde teslim olmalarının beklendiği, İtalyan yetkililerin, eylemin sona erdirilmesi için hava korsanlarıyla görüşmelere başladıkları kaydedildi.


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, korsanların Papa’nın Türkiye’ye gidişine karşı ya da siyasi sığınma amacıyla eylem yaptıkları sanıldığını açıkladı.


VATİKAN OLAYI İZLİYOR


İtalya’nın güneyinde Brindisi hava limanında bekleyen THY  uçağındaki iki korsanla pazarlıklar sürüyor. Pazarlıklar, Brindisi Valisi Mario Tafaro tarafından yürütülüyor. Vatikan, konuya ilişkin yaptığı ilk resmi açıklamada, olayın izlendiğinin belirtilmesiyle yetinildi.
Vatikan Basın Bürosu başkanı Federico Lombardi, ”Bilgiler bizlere de ulaştı. Olayı izliyoruz. Hadiseye ilişkin ayrıntıların elimize ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

1034110cookie-checkTürk Hava Yolları uçağı kaçırıldı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.