‘Köpekleri katledenler AB’ye girer mi?’

Türkiye’yi ziyaret eden İngiliz Guardian Gazetesi’nin köşe yazarı Alexander Chancellor ilk başta Ankara’yı modern bir Avrupa Birliği kenti sandığını yazdı. Ancak dönüş yolunda okuduğu Ankara’daki köpek katliamı haberi, İngiliz yazarın aklına şu soruyu getirmiş: Köpek katledilen bir ülke, AB üyeliğine hazır mıdır?


BAŞKENT Ankara’da onlarca köpeğin bir çöplükte ölü bulunması, yavru köpeklerin torbalara doldurulup öldürülmesi ve tecavüz edilmesinin yankıları yabancı basında sürüyor.


Türkiye’de başta Çevre ve Orman Bakanlığı ve çevre ile ilgili resmi kuruluşlar hayvan katliamıyla ilgili sessizliklerini korurken İngiliz Guardian Gazetesi’nin köşe yazarlarından Alexander Chancellor da olaya tepki gösterdi. Yazar, önceleri Ankara’nın bir AB şehri gibi olduğunu sandığını, ancak köpek katliamı haberinin fikrini değiştirmesinden korktuğunu ifade etti.


FİKRİ DEĞİŞTİ


Geçtiğimiz hafta Ankara’ya geldiğini belirten Chancellor ziyareti sırasında Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyeliğe hazır olduğunu gördüğünü aktardı. Chancellor yazısında otelinden çıkıp sadece birkaç adım yürüdüğünü ve karşısına bir Marks & Spencer, bir McDonalds, bir Body Shop ve bir Mothercare dükkanı çıktığını belirtti.


GAZETEDE OKUDU


Chancellor, Ankara hakkındaki bu görüşlerine rağmen ertesi gün uçakta kendisine verilen Daily Telegraph Gazetesi’ni okuduktan sonra görüşlerinin değişmesinden korktuğunu söyledi.


Chancellor, okuduğu gazetede “İslami belediyelerin İslami kaygılardan dolayı köpekleri torbalara doldurup öldürdüğü”nün yazıldığını aktardı. Yazar, Ankara’daki köpek katliamı haberinde “Müslümanların pis olduğuna inandıkları köpekleri öldürdüğünün belirtildiğini” de ekledi. Belediye görevlilerinin pis olduklarına inandıkları köpeklere işkence ettiğinin ve öldürdüğünün yazılı olduğunu ifade eden Chancellor, bu olayın kendisinde Türkiye’nin AB üyeliğine hazır olup olmadığını sorgulamasına neden olduğunu söyledi.


SAYGI DUYULMALI


Chancellor ayrıca “Pis olarak nitelendirdiğin köpekleri neden cinsel olarak istismar etmek istersin ki?” diye sordu. Chancellor, İslamiyet inancına göre hayvanların da Allah tarafından yaratıldığı için saygı duyulması gereken varlıklar olduğunu hatırlattı.


Yazıda, Türkiye’nin Avrupalılaşması için büyük çaba harcayan Mustafa Kemal Atatürk için de “muhteşem lider” ifadesi kullanıldı. (ANKA)

789920cookie-check‘Köpekleri katledenler AB’ye girer mi?’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.