Kralın kazası halkı uyandırdı

Yönetim şekli monarşi olmasına karşın, gelişmiş bir demokrasiye sahip olan olan İsveç, Kraliyet ailesini sorguluyor. Türkiye’yi ziyaret ettiğinde Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan’la hatıra resmi de çektiren kralın büyük kızı Victoria, sık sık aşk maceralarıyla basın ve kamuoyunun gündemine geliyor. Geçen yıllarda, gece küplerinde adı olaylara karışan, alkol ve uyuşturucu bağımlısı kişilerle aşk ilişkisine giren Victoria, sarayı  zor durumda bırakıyor. Victoria, kraliyet ailesini büyük bir skandalla kar karşıya bırakacak bir davranışta bulunmaması  için İsveç Güvenlik Polisi (SAPO) tarafından yakından izleniyor.

Aşk maceraları halkın tepkisini çeken ve eleştirilere neden olan Victoria trajikomik bir olaya daha neden oldu. Sarhoş olduğu  sanılan 29 yaşındaki bir genç, dikkat çekmek için aracıyla hızlı bir şekilde Kraliyet Sarayı’nın duvarına tosladı ve hafif yaralandı. Prenses Victoria’ ya sırılsıklam aşık olduğunu, onun da kendisini sevdiğine inandığını söyleyen genç, bu eylemi Victoria’yı görmek için yaptığını söyledi.

Kraliyet ailesinin skandalları bununla da bitmiyor. Av ve araba kullanma tutkusuyla tanınan Kral Güstav, geçen  hafta, hızlı ve dikkatsiz araba kullanması nedeniyle bir araca arkadan çarptı. Yola çıkan bisikletli bir genç kıza çarpmamak için öndeki aracın hız kesmesi üzerine hızlı gelen ve  süratini kontrol edemeyen Kral, öndeki ve kendi kullandığı araçta  ağır hasara neden oldu. Daha da ilginci, trafik suçlarını hiç affetmeyen İsveç polisi olay yerine geldiğinde ne yapacağını bilemedi.Yüzde yüz kusurlu hatayı yapan kişinin  Kral olması nedeniyle  her hangi bir işlem yapamadı. Para cezası da yazamadı.

Şimdi İsveç kamuoyu kralın bu ayrıcalıklı konumunu tartışıyor. Radyolara ve televizyon kanallarına telefon eden İsveçliler, kim olursa olsun kimseye ayrıcalık tanınmamasını, kralın da sıradan insanlar gibi cezalandırılmasını istiyor.

İşi daha ileri götüren bazı İsveçliler de, her yıl devlet bütçesinden milyonlarca Kron gidere yol açan ve sembolik bir anlam taşımaktan öteye bir işe yaramayan Krallık kurumunun artık kaldırılmasını istiyor.

1114210cookie-checkKralın kazası halkı uyandırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.