‘Kriz Kıbrıs sorununu gölgeledi’

Gazeteye göre, yapılan bir anket sonunda “Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ne kadar iyimsersiniz” sorusunu katılımcılardan yüzde 19’u “çok-oldukça”, yüzde 78’i “az-hiç”, yüzde 3’ü “bilmiyorum” diye yanıtladı.


Araştırma sonunda, daha önce benzeri görülmemiş bir şekilde; işsizlik, küçük ölçekli işletmelerin desteklenmesi, turizmdeki düşüş, faizlerin yükseltilmesi, ortalama vatandaşların banka kredilerini ödemede çektiği zorlukların, Rumlar arasında konuşulan ana konular haline geldiği belirlendi.


Ekonomik sorunların, sıradan Rumların Kıbrıs sorununa olan ilgilerinden kat be kat fazla ilgilerini çektiğini yazan gazete, görüşüne başvurulan Rumların yüzde 76’sının başlıca meselenin ekonomi olduğu yanıtını verdiğini yazdı.


Gazeteye göre Rum ekonomisinin küresel krize dayanıklı olduğu yönündeki resmi açıklamalar halkı ikna etmiyor ve ankete katılanların yüzde 74’ü 2009’tan kötümser…


“Hristofyas’ın icraatlarından ne kadar memnunsunuz” sorusunu da yüzde 54’ü “çok-oldukça”,  yüzde 43’ü “az-hiç”, yüzde 3’ü de “bilmiyorum” diye yanıtladı.

712590cookie-check‘Kriz Kıbrıs sorununu gölgeledi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.