KTHY’den biletini erken alana 1/5 indirim

Ulutürk, Kıbrıs’ın ulusal havayolu şirketi KTHY’nin yeni bir indirim kampanyası başlattığını belirterek, “14 Ocak-30 Haziran 2008 arasında KTHY ile uçmak isteyen yolcularımızın bu yıl sonuna kadar biletlerini alma durumunda yüzde 20 indirim uygulayacağız” dedi.


“KTHY piyasaya göre çok daha ekonomik uçuşlar sağlıyor” diyen Ulutürk, yolcuların 020 7930 4851 ya da 020 7241 5523 telefon etmeleri ya da www.kthy.net adresini ziyaret etmelerinin de yeterli olabileceğini söyledi.


TAŞINAN İNGİLİZ YOLCU SAYISI ARTTI


KTHY İngiltere Müdürü, KTHY’nin gelişim çizgisini de şöyle anlattı:


“4 Aralık 1974 tarihinde kurulan, 3 Şubat 1975 tarihinde ilk tarifeli seferini gerçekleştiren ve 1981’de ilk Londra seferlerine başlayan KTHY, bugün KKTC’nin en büyük havayolu şirketi konumunda bulunuyor. Kurulduğu yıllarda 72 bin koltuk arzına karşı 50 bin yolcu taşıyordu. 2006’ya gelindiğinde kolkut arzı 180 bine, taşınan yolcu sayısı da 123 bine çıktı. Bu rakamların katlanarak artması şirketin başarısın gösteriyor… İlk yıllarda yolcularımızın yüzde 60’ı Türk, yüzde 40’ı İngilizdi. Bu oranlar son yıllarda ters çevrildi… Daha çok İngilizi Türkiye ve KKTC’ye uçurmamız da sevindirici tabii…”


“DİREK UÇUŞTA İYİMSER DEĞİLİM”


Ulutürk, İngiltere’den ağırlıklı olarak Heathrow, Stanstead, Manchester ve Birmingham’dan Türkiye ve Kıbrıs’a uçmayı sürdüreceklerini belirterek 2006’ya kıyasla 2007’deki verimlilikten memnun olmadıklarını söyledi.


“Bunun ana nedeni de Rum Kesimi’nin Larnaka’ya olan direk uçuşları diyebiliriz” diye açıklayan Ulutürk, KKTC’ye direk uçuşların başlaması konusunda da şu değerlendirmeyi yaptı:


“İngiltere’den KKTC’ye direk uçabildiğimiz zaman Rum Kesimi ile rekabet gücü elde edebileceğiz. İngiltere hükümetinin direk uçuşlar konusunda Şikago Anlaşması’nın yorumlamasına ilişkin mahkeme devam ediyor. Direk uçuş bizim dışımızda bir siyasi karar. Ne yazık ki kısa dönemde direk uçuşlar konusunda iyimser olduğumu söyleyemem…”


“KOLTUK ARZIMIZ ARTACAK”


Bilette elektronik bilete geçildiğini belirten Ulutürk, “KTHY sektördeki gelişmeleri anında takip etmeyi sürdürüyor. E-bilet ile yolcularımızın da yaşamını kolaylaştırıcı bir sisteme geçtik. Bütün teknik alt yapımızı günün gereklerine göre uyarladık” dedi.


Ulutürk, KTHY’nin geleceğe ilişkin projelerinden söz ederken de, önümüzdeki ilk 3 yıl içinde koltuk arzını kadameli olarak 200 bine, taşınan yolcu sayısını da 160 bine çıkarmayı planladıklarını anlattı.


Kardeş kuruluş olarak CTA’in de KKTC’ye ekonomik paket turlar düzenlediğinin altını çizen Ulutürk, “AB reklam fonlarından yararlanmadan tanıtım yapıyoruz. Avrupa ve Türkiye’deki soydaşlarımızın tatillerini KKTC’de yapmayı tercih etmeleri hem unutamayacakları iyi bir zaman geçirmelerini sağlayacak hem de KKTC ekonomisine destek anlamına gelecektir…” diye konuştu. (Açık Gazete)

808160cookie-checkKTHY’den biletini erken alana 1/5 indirim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.