Kutan: ‘Papa propaganda yaptı’

Kutan, partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada Papa 16. Benediktus’un Türkiye’ye yaptığı ziyarete değindi. 


Bu ziyaret öncesinde İstanbul’da ”Papa Gelmesin” mitingi düzenlediklerini anımsatan Kutan, mitinge katılanların ”infialini coşkulu bir şekilde ve medeni ölçüler içerisinde ortaya koyduklarını” söyledi.


Papa’nın Türkiye’yi ziyaretinde ”ikili oynamayı büyük bir maharetle başardığını” daha öncekilerden farklı açıklamalar yaptığını belirten Kutan, ”Vatikan yöneticileri, Türk toplumundan kazanacakları her Hristiyan’ın diğer Müslüman ülkelere de örnek olacağını düşünmektedir. Ne yazık ki içimizden bazı safdiller, fikir yoksulları ve İslam düşmanları bu şer güçlere yeni hareket alanları açmakta, onları koruyup kollamaktadırlar”dedi.


Recai Kutan, ”Papa Türkiye’yi ziyaretinde en ufak bir taviz vermeden programını uyguladı. Katolikliğin propagandasını yaptı. Katolikler ve Ortodokslar arasındaki asırlar boyu süren ihtilafların ortadan kaldırılması için Katolik-Ortodoks ittifakının ilk adımları atıldı” diye konuştu. 


Kutan, Papa 16. Benediktus’un Fener Patriği ile ilgili olarak ”Ekümenik” diyerek Lozan antlaşmasını deldiğini, meydan okuyan bu tavır karşısında iktidarın seyirci kaldığını ileri sürdü. 


AB Komisyonu’nun Türkiye ile ilgili tavsiye kararına da değinen Kutan, şunları kaydetti: 


”Bizim için artık AB sevdasından vazgeçmenin zamanı gelmiştir. AB üyesi olarak batı ile birlikte yaşayamayacağımız her geçen gün daha da belirgin olarak ortaya çıkmaktadır. AB’nin peşine takılıp gitmektense İslam dünyasının başına geçip yeniden doğmak, yeni adil bir düzene sahip dünyanın kurucusu olmak bizim için daha onurlu bir davranış olacaktır.”

1036350cookie-checkKutan: ‘Papa propaganda yaptı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.