‘Kuzey Irak’a operasyon yapılabilir’

Kayseri’de Beştepeler mesire alanında düzenlenen gazetecilerle sohbet toplantısında Türkiye’nin kendi hak ve hukukunu her şartta koruyacağını ve gereğini yapacağını ifade eden Gül, şöyle konuştu:


”Bağırarak, çağırarak şov yaparak bu işler yapılmaz. Hedefleri dağıtmışsınız, oradakiler dağılmış, bu kadar manşetler atılmış, herkes ‘üstüme bomba mı düşer’ diye oturup da bekleyecek değil. Herkesin tedbirini aldığı bir noktada bu yapılmaz. Bunların planı ve programı ayrıdır. Bunların planı ve programı askerce, Genelkurmayca yapılmıştır. Ve bunların tamamı hükümetçe onaylanmıştır. Sayın Başbakan bunların hepsini onaylamıştır. Bunların kararı, nasıl olacağı, zamanlaması, müşterek istişarelerin neticesinde ortaya çıkan tavsiyeler üzerine alınır. Önemli olan şov yapmak değil, önemli olan netice alıcı adım atmaktır.”
Bakan Gül, bir gazetecinin ABD askerlerinin Kandil Dağı’na silah getirdiği yönündeki iddialarla ilgili sorusunu da ”Ben burada olduğum için Dışişleri Bakanlığı gerekli resmi tutanakları verir, askeri yetkililer de gerekli raporları verir. Gereğini yaparız, ister ABD olsun, ister başka bir devlet olsun, bundan hiç kimsenin tereddütü olmasın” diye yanıtladı.


ABD İLE GİZLİ ANLAŞMA İDDİALARI


ABD ile gizli anlaşma yapıldığı yönündeki iddialar konusunda da ana muhalefet partisi lideri Deniz Baykal’a ”dayanaksız ve yalan şeyleri konuşmanın yakışmadığını” söyledi.


Bu konuda herkesin dikkatli olması gerektiğini belirten Gül,  ”Seçim kampanyasında savaş çığlıkları atanlar, ne şehitleri ne gazileri vicdanlarında hissetmeyenlerdir. Onun sızısını yüreklerinde hissetmeyenlerdir. Hatta daha çok şehit cenazesi olsun da hükümet daha çok yıpransın beklentisi içinde maalesef üzülerek söylüyorum olanlardır” diye konuştu.


“ANAYASA MAHKEMESİ PRESTİJ KAYBETTİ”


Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kayseri’de gazetecilere yaptığı açıklamada ”Anayasa Mahkemesi iş bana gelince 3 kez uygulanan yasanın yanlış uygulandığını keşfetti. Üzüntüm onların kaybettiği prestij içindir. Hukukun nasıl siyasallaştığına en iyi örnek olarak hukuk fakültelerinde de okutulacaktır, siyasi tarihimizde de çok çok bahsedilecektir” dedi.

1044730cookie-check‘Kuzey Irak’a operasyon yapılabilir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.