‘Kuzey’de Kobra Yılanı’ iddiası korkutuyor

Veteriner Dairesi Baş Veterineri Ersan Korudağ, TAK Muhabirine yaptığı açıklamada,  KKTC’de Kobra Yılanı veya yumurtasının bulunduğu yönünde bugüne kadar daireye bir şikayet-ihbar yapılmadığını, bu iddiayı doğrulayacak hiçbir kanıt ve bilgi olmadığını vurguladı.


Halk arasında böyle bir söylentinin dolaştığını ancak doğruluğunu kanıtlayacak hiçbir somut  veri olmadığını ifade eden Korudağ, “Bugüne kadar bu iddiayı geçerli kılacak bilgi veya kanıt ortaya konulmadı. Kimse gördüğünü söylemedi… Ne yılanın kendisi, ne de yumurtası görüldü” dedi.


GÜNEY’DE KOBRA ENDİŞESİ


Bu arada Rum basını son günlerde konuyla ilgili yayınlarını artırdı. Bugünkü Rumca gazeteler, ithal edilen hurma ağaçlarının köklerindeki topraklarda Kobra Yılanı yumurtalarının da getirildiğini ve bunların yumurtalarından çıktığını yazdı.


Fileleftheros, Rum Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Fotis Fotiu’nun, Rum hükümetinin, KKTC’ye getirilen palmiye ağaçlarının kökündeki topraklarda kobra yumurtaları olduğuna dair bilgiye birkaç haftadan beridir sahip olduğunu söylediğini yazdı.


Rum bakan, “endişe verici” olarak nitelendirdiği konuyu takip ettiklerini ve bakanlığın konuyla baş edebilmek için Avrupa Birliği ile temasa geçeceğini ifade etti.


RUM BASINI TAKİPTE:..


Haravgi, “Girne’deki Kobralar Endişe Veriyor” başlığıyla yayımladığı haberinde, ağaçların kökündeki topraklarda bulunan kobra yumurtalarındaki yılanların yumurtalarından çıktığını kaydetti.


Politis gazetesi bu konudaki habere “Kobralarla İlgili Endişe” başlığıyla yer verirken; Simerini gazetesi “Kobralarla İlgili Alarm” başlığını kullandı.


“Kobra Yılanı” iddiası yerel seçim döneminde ortaya atılmış, Girne Belediyesi’nin Mısır’dan ithal ettiği hurma ağaçlarının köklerindeki topraklarda yılan yumurtaları bulunduğu iddia edilmişti.

691800cookie-check‘Kuzey’de Kobra Yılanı’ iddiası korkutuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.