Ölü sayısı en az 50, yaralı 700

Saldırıların sorumluluğunu El Kaide bağlantılı bir grup üstlendi. Yetkililerse bu konuda bir açıklamada bulunmadı. Saldırılarla ilgili olarak açılan soruşturmanın sorumlusu olan
Emniyet Müdür Yardımcısı Andy Hayman, her bir patlamada yaklaşık 4,5 kilo güçlü patlayıcı kullanıldığını belirtti. Patlayıcıların metro vagonlarının tabanına yerleştirildiğine inandıklarını söyleyen Hayman, saldırının El Kaide’nin işi olduğuna işaret eden bütün izleri taşıdığını kaydetti. 


Londra’daki terör saldırılarından sonra kentteki toplu taşım araçları yeniden çalışmaya başladı. İngiltere Kraliyeti’nin resmi ikametgahı Buckingham Sarayı’nın bayrağı saldırılar nedeniyle yarıya indirildi.


NATO AÇIKLAMASI
NATO Konseyi, İngiltere’deki terör saldırılarını değerlendirmek amacıyla bu sabah yaptığı olağanüstü toplantıdan sonra, müttefiklerin terörizmle ortak mücadelede kararlı olduklarını vurguladı. NATO Konseyi’nin açıklamasında, ”barbar ve cani saldırılara” maruz kalan İngiltere ile dayanışma içinde olunduğu belirtildi.


NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer ise İttifak’ın, talep halinde İngiltere’ye yardıma hazır olduğunu bildirdi.


Bu arada BM Güvenlik Konseyi, Londra’daki saldırıların kınanması için acil toplantı yapılması çağrısında bulundu.


BLAIR: ”TERÖRİSTLER CESARETİMİZİ KIRMAYA ÇALIŞIYOR”
İngiltere Başbakanı Tony Blair, ani bir kararla döndüğü başkent Londra’da İngiliz halkına, ”Teröristler bizi yıldırmaya, sindirmeye, cesaretimizi kırmaya çalışıyorlar, bunu başaramayacaklar, başaramamalılar” diye seslendi.
Teröristlerin hain eylemlerini İslam adına yaptıklarının doğru olmadığını vurgulayan Blair, ”Ama gerçek müslümanlar bunu en az bizim kadar lanetliyor” dedi.


GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
İspanya ve Belçika güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıklarken, ABD de ülke genelinde bütün toplu taşıma sistemine yönelik olarak tehdit düzeyini turuncuya yükselttiklerini bildirdi.

782100cookie-checkÖlü sayısı en az 50, yaralı 700

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.