Lübnan’daki suikasta kınama

Lübnan’ın önde gelen Suriye karşıtı Hristiyan siyasetçisi Piyer Cemayel, Beyrut’un varoşunda uğradığı suikast sonucu öldü. Hristiyan Sin el-Fil semtine giderken konvoyuna silahlı kişilerin ateş açması üzerine ağır yaralanan 34 yaşındaki Cemayel hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.

Sanayi Bakanı Cemayel’in vurulmasının Lübnan’da siyasi gerilimi yükselteceğine dikkat çekiliyor.

Eski devlet başkanı Emin Cemayel’in oğlu olan Piyer Cemayel, Pahalange Partisi’nin bir üyesi ve Saad Hariri başkanlığındaki parlamentodaki Suriye karşıtı çoğunluğun destekçisiydi.

Maruni olan Cemayel, 1982’de suikasta kurban giden devlet başkanı Beşir Cemayel’in de yeğeniydi.

ABD VE İNGİLTERE SUİKASTİ KINADI 

ABD ve İngiltere Lübnan Sanayi Bakanı Piyer Cemayel’e düzenlenen suikasti kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Lübnanlı Bakana düzenlenen suikast, “terörizm” ve “iktidardaki koalisyon hükümetini yıldırma” olarak değerlendirildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, “İngiltere bu saldırıyı kınamaktadır. Büyük üzüntü duyduk. Lübnan’da zaten yeterince sorun vardı” ifadesini kullandı.

Bu saldırının bölgedeki tansiyonu daha da artıracağını kaydeden Bakan Beckett, “Bu, bölgedeki herkes için çok zararlı” dedi.

SURİYE SUİKASTI KINADI

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın açıklamasını yayımladığı üst düzeydeki bir yetkili, “Bu alçakça eylem Lübnan’daki barış ve istikrarı yok etmeyi amaçlıyor” dedi.

Cemayel, Lübnan’da son iki yılda öldürülen 5. Suriye muhalifi politikacı oldu.

FOTOĞRAF: Lübnan Sanayi Bakanı Pierre Cemayel

1141140cookie-checkLübnan’daki suikasta kınama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.