Live8 önce sanatçılara yaradı

Bu yıl İskoçya’da 6 Temmuz’da yapılacak olan, kısaca G8’ler toplantısı  olarak bilinen (Dünyanın en zengin 8 ülkesinin temsilcilerinin katıldığı) zirvede Afrikadaki yoksulluğu bilince çikarmak amacıyla yapılan konser sonrası, katılan sanatçıların albümlerinde rekor düzeyde bir artış gözlendi.

Rekor satışlardan en büyük payı, yüzde 1.343 oranında artan satışlarıyla Pink Floyd aldı. 1981’de dağılan grubun üyeleri geçen günkü konserde tekrar biraraya gelmişlerdi. Grubun en ünlü parçalarından ‘Dark Side of the Moon’ ve ‘Wish You Were Here’ adlı şarkıları, Amazon Web Sitesinde en çok satan 10 albüm arasında girdi.

Yine 70’li yılların gruplarından The Who ve Sting’in satışları da yüzde binlere varan oranlarda arttı. Müzik devlerinden HMV sözcüsü, bu hafta içinde G8 toplantısının TV’de sürekli yayınlanması nedeniyle satışların daha da artması bekleniyor dedi.

Pink Floyd’un gitarcısı David Gilmour, konserden gelen geliri yardım için kullanacaklarını belirtti. Ancak, müzik kayıt şirketlerinin buna izin verip vermeyeceleri konusunda bir şey söylemedi.

Konsere katılan gruplardan bazılarının artan satış oranları;

– Pink Floyd……………..% 1.343
– The Who………………..% 863
– Annie Lennox…………% 500
– Robbie Williams……..% 320
– Sting………………………% 300
– Madonna………………..% 200
– Mariah Carey ………….% 170
– The Killers……………..% 131
– Elton John………………% 111
– The Beatles……………..% 71

1110240cookie-checkLive8 önce sanatçılara yaradı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.