‘Ülkücü’lerin sınırdışı edilmesine tehdit

Düzgün dahil 4 kişinin “gerekçe gösterilmeden KKTC hükümeti tarafından sınır dışı edildiğini veya vatandaşlıktan çıkarıldığını” belirterek, bu kararların geri alınmasını istedi. “Aksi halde binlerce insanı sokağa döküp anlayacakları dilden konuşuruz” diyen Tepe, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ni de göreve çağırdı.


MAP  Genel Başkanı Ata Tepe yazılı açıklamasında, Mağusa doğumlu, KKTC vatandaşı Murat Demirci’nin vatandaşlıktan çıkarıldığını; Ticaret Odası’na kayıtlı KKTC’de ticaret yapan  Adnan Kaplan’a bir süreden beri ülkeye giriş izni verilmediğini; orta eğitimini KKTC’de yapan ve ailesi de KKTC’de yaşayan Salim Elibol’un sınır dışı edildiğini ve son olarak da üniversite eğitimi için KKTC’de bulunan, çalışma ve ikamet izni olan Selçuk Düzgün’ün sınır dışı edildiğini kaydetti.


“Kıbrıs’ta örgütlenmeye başlayan PKK militanlarını korumak için Türk milliyetçiliği ülküsüyle yaşayanları adadan ihraç etmeyi çare zannedenler büyük bir yanlışın içerisinde çok tehlikeli bir yolun başındadırlar” diyen Ata Tepe, özetle şu ifadeleri kullandı:


“Halkı ile barışık olmayan; hem hakim, hem savcı, hem de cellat olma gayreti içerisindeki bu hükümeti ihtar ediyorum: Türk milleti sahipsiz değildir. Ya bu yanlışlarınızı hemen düzeltin ve bu milletten özür dileyin, ya da binlerce insanı sokağa döküp anlayacağınız dilden konuşarak size bu memleketi dar eder, diktatörlük hayalleri kuranlara haddini bildiririz.”


MAP Başkanı Tepe, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne de, “asli görevinin kendi vatandaşlarının haklarını korumak olduğunu hatırlattı.”

686210cookie-check‘Ülkücü’lerin sınırdışı edilmesine tehdit

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.