Londra “Pırlanta Yıl Dönümü”ne hazır

Buckingham Sarayı’nın önünde ise hummalı bir çalışma sürüyor. Kutlamalar sırasında verilecek konserler için sarayın önüne büyük bir sahne ile tribünler kuruluyor.

Sarayın önünde, Kraliçe onuruna 4 Haziran Pazartesi günü, aralarında Elton John, Stevie Wonder, Paul McCartney ve Tom Jones’un da bulunduğu ünlü sanatçılar konser verecek.

1952 yılında 26 yaşındayken tahta çıkan Kraliçe 2. Elizabeth için bu hafta ve gelecek hafta boyunca başkent Londra başta olmak üzere, ülke genelinde kutlamalar yapılacak.

Kutlamalarda ülkede yiyecek, içecek, dekorasyon ve hediyelik eşyalar için kişi başı yaklaşık 40 sterlin, toplamda ise yaklaşık 830 milyon sterlin harcanması bekleniyor. Konuya ilişkin anketi ve araştırmayı yürüten şirket, bu rakamın geçen yılki Kraliyet düğünü kutlamalarından fazla olduğuna dikkati çekiyor.

İNGİLİZ MİLLİ MARŞINI ÇALAN MÜZİKLİ KURABİYE KUTULARI…

“Pırlanta Yıl Dönümüne” hazırlanan mağazalardan biri de çayları, bisküvileri ve reçelleriyle ünlü, tarihi “Fortnum and Mason” mağazası. Mağazanın yetkilisi Jonathan Miller AA’ya yaptığı açıklamada, 2010 yılından beri kutlamalara hazırlandıklarını ve 60. yıl için her yılı simgeleyen 60 yeni ürün piyasaya çıkardıklarını söyledi.

Bu ürünlerden en çok satılanın İngiliz milli marşını çalan müzikli kurabiye kutusu olduğunu kaydeden Miller, “Gıdada ürünlerimizin yaklaşık yüzde 20’sini yıl dönümü ürünleri oluşturuyor. Milli marşın çalındığı kurabiye kutusu ise en çok satan ürünümüz. Bu üründen haftada 1500 adet satıyoruz” dedi.

Piccadilly meydanı yakınında bulunan mağazanın Kraliyet ailesiyle yakın bağları da bulunuyor. Jonathan Miller, Kraliçe’nin meyve ve sebzesini, Galler Prensi Charles’ın ise çaylarını kendilerinin temin ettiğini anlattı. “Fortnum and Mason” mağazası yıl dönümü dolayısıyla ayrıca, tarihi binasının içini ve dışını Kraliçe 2. Elizabeth’in armasından esinlenerek tasarlanan aslan ve tek boynuzlu at simgeleriyle süsledi.

Bu hafta Pazar günü ise Kraliçe, 1000’den fazla gemi eşliğinde başkentteki Thames nehrinde yapılacak görkemli geçit törenine katılacak. Anadolu Ajansı (AA), geçit töreninden fotoğrafları ve görüntüleri abonelerine ulaştıracak.

“Pırlanta yıl dönümünden” önce, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in tahttaki 50. yılı “Altın Yıl Dönümü” adıyla 2002 yılında, 25. yılı ise “Gümüş Yıl Dönümü” adıyla 1977 yılında kutlanmıştı.

86 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, İngiliz monarşisinin 63 yıl tahtta kalan Kraliçe Victoria’dan sonraki en uzun süreli monarkı.

843230cookie-checkLondra “Pırlanta Yıl Dönümü”ne hazır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.