Londra’da KTHY kaosu

Sökmen acentelerin yalnızca bilet sağlayıcıları olduğunu belirterek, “Havayolu şirketlerinin sorumluluğu da yolcuları uçurmaktır. Mağdur yolcuların başvuracakları doğru adres havayolu şirketidir. Bizden bilet alan KTHY yolcularını KTHY’nin yeni ortağı Atlas Jet’in uçuşlarında yer bulmaya ya da başka uçuklarla göndermeye çalışıyoruz. Bu ikinci şıkta ne yazık ki yolcu yeniden bilet almak durumunda kalıyor” dedi.

“YETKİLİLER ORTAYA ÇIKMALI”

Uzun yollar Londra’da turizm acentesi çalıştıran Sökmen, yaşanan kaostan şöyle yakındı:

“Şimdiye kadar KTHY’nin yaptığını kimse yapmadı. Hasta, engelli, çocuklu ve yersiz yurtsuz yolcular mağdur durumda. Ne yapacaklarını, kime şikayet edeceklerini bilmiyorlar. Bu durumda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bugün kemoterapi görmüş bir yolcuyu kendi olanaklarımızla uçurduk. Bu mağdur yolculara yardım etmek için Kıbrıs’taki KTHY sorumlu ve yetkilileri ortaya çıkmalı. Her zaman böyle problemler olabilir fakat problemden kaçmak değil çözüm aramak görev olmalı”

“AYRIMCILIK ŞİKAYETLERİ GELİYOR”

Sökmen, KTHY biletli bazı Türkiye yolcularından “Uçuşların Atlas Jet’e kaydırılırken Kıbrıslı yolculara ayrımcılık yapıldığı” şikayetlerini de aldıklarını belirterek, “Biz buna gerçekten inanmak istemiyoruz. Eğer pozitif bir ayrımcılık yapılacaksa bu yaşlı, engelli, çocuklu ve hastalara yapılmalı” dedi.

“15 Temmuz’dan sonra turist uçuşları da yoğunlaşacak. Bu durumda yalnız havayolu şirketinin değil, KKTC ve Türkiye’nin imajı da heyelana uğrayacak…” diyen Sökmen, “Yarın (Çarşamba) Atlas Jet yetkilileri geliyor. Onlarla yapacağımız toplantıda bize ulaşan sorunları aktaracağız” diye devam etti…

MAĞDUR YOLCU: MUHATAP BULAMIYORUZ

İzmir’e uçamaya çalışan KTHY yolcusu Rana Aksaç da KTHY’de kendilerine açıklama yapacak ve yardım edecek bir yetkili bulamamaktan şikayet etti.

Aksaç şunları söyledi:

“Acente yoluyla bilet alanlar yolculara acente yardım ediyor. Direk KTHY’den bilet alarlar tam anlamıyla ortada kaldı. Ne yazık ki KTHY çalışanları grevde oldukları için yolcu uçuş bilgilerini vermediklerini öğrendik. Bu bilgiler verilmeyince Atlas Jet’e kaydırma yapamıyoruz. Ne yazık ki ben de bu grup içindeyim. 4 yaşındaki oğlum Efe ile İzmir’e uçmaya çalışıyoruz. Atlas Jet ile uçma şansı yakalasak bile İzmir yerine İstanbul’a gidebiliceğimizi sanıyorum.”

YOLCULAR OFİS BASTI

KTHY’nin seferlerinin durdurulması nedeniyle, KTHY’nin Kuzey Londra’da Newington Green ile seyahat acentelerinden Alternative Travel ‘ın Dalston’daki merkezi kızgın yolcular tarafından basıldı.
40 kişilik Gaziantep yolcusu, Newington Green’deki KTHY bürosuna giderek, biletlerinin parasını talep edip uçup uçamayacaklarını sordu.

KTHY personeliyle tartışan yolcular, açıklayıcı bir yanıt alamayınca biletlerinin parasının ödenmesini istedi. Dalston’daki Alternative Travel merkezine giden bir grup Antep yolcusu da aynı isteklerini dile getirdi. Bu arada yolculardan birinin personeli tehdit etmesi üzerine seyahat firması yetkilileri polisten yardım istedi. İşyeri personeli daha sonra kepenk indirerek, işe ara verdiler.

YOLCULAR BİLGİ İSTİYOR

KTHY’nın Trafalgar Meydanına yakın merkezi de hafta başından beri yüzlerce kişinin uğrak yeri oldu. Yolculara ellerinden hiçbir şeyin gelmediğini, Kuzey Kıbrıs’tan gelecek talimatları beklediklerini ve onlara göre hareket ettiklerini belirten KTHY personeli, yolculardan sabırlı ve anlayışlı olmalarını rica ettiler. Çok sayıdaki yolcunun, uçamayacaksa ödedikleri bilet paralarını geri istediği bildirildi.

KTHY personeli, kızgın bir yolcunun kendini kaybedip, saldırmasından ve zarar vermesinden korktuklarını dile getirdi.

FATURA YOLDA

Avrupa’ya uçan her havayolunun uyması gereken yasaya göre, uçak şirketleri uçuramadıkları her yolcu için 400 Euro ödemek zorunda. Tüketiciyi Koruma çevrelerinin Avrupa Parlamentosu’ndan geçirdiği bu yasayla, KTHY önümüzdeki yaz aylarında uçurmayı planladığı 240 bine yakın yolcuyu taşıyamazsa, 96 milyon Euro’luk tazminatla karşı karşıya kalacak

832550cookie-checkLondra’da KTHY kaosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.