Londra’daki İsrail protestosuna Ortodoks Yahudiler de katıldı

31 Mayıs 2010 günü Palestinian Solidarity Campaign (Filistinle Dayanışma Kampanyası), Stop the War Coalition (Savaşı Durdur Koalisyonu), British Muslim Initiative (Britanya Müslüman İnsiyatifi), Friends of Al Aqsa (Al Aqsa Dostları) tarafından yapılan çağrı üzerine sabah saatlerinde Whitehall üzerindeki başbakanlık önünde toplanan protestocular uluslararası topluma da çağrıda bulunarak İsrail vahşetinin durdurulmasını istedi. Farklı etnik kökenlerden oluşan protestocular aynı dilde “İsrail’e artık yeter” diye bağırdı.

Elçiliğin kapatılması istenildi

Hükümetin İsraildeki elçiyi geri çağırmasını ve İngilteredeki İsrail elçiliğinin kapatılması isteyen protestocular arasında İşçi Partisi sol kanat milletvekili Jeremy Corby de yer aldı. Corbyn, Dışişleri Bakanı William Hague’in “Britanya Hükümeti can kaybı olmasına derinden üzülmüştür” açıklamasını yetersiz bulduğunu belirterek hükümetin açıklamayla yetinmeyip İsrail’e karşı etkileyici bir tavır almasını istedi.

Polis ile arbede yaşandı

Kızgın ve öfkeli olan kitle İsrail elçiliğine doğru yaklaştığında sıkı güvenlik çemberiyle karşılaştı. Göstericilerle polis arasında arbade yaşanırken bazı göstericilerin elçiliğe yabancı cisimler attığı da görüldü…

İsrail Bayrağı yakıldı

Elçilik önünde üç saat boyunca devam eden protestonun sonlarında bir grup İsralli ellerinde bayraklarla karşı gösteriye yapma girişiminde bulundu. Kızgın protestocular tarafından kovalanan İsraillilerin ellerinden bayraklar alındı ve yakıldı. Polisin bu provokatif karşı gösteriye tepkisiz kalması protestocuların da tepkisine neden oldu. Ertesi gün için tekrar elçilik önünde toplanılması yönünde yapılan açıklamadan sonra bitirilen gösteride herhangi bir tutuklama yada yaralanma olmadı.

FOTOĞRAFLAR

1505300cookie-checkLondra’daki İsrail protestosuna Ortodoks Yahudiler de katıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.