Macaristan AB dönem başkanı

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, AB dönem başkanlığı için hazırlanan resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, avroyu dünyanın en güvenilir parası haline getirmek istediklerini ve AB’nin bu konuyla ilgili daha istikrarlı davranması gerektiğini ifade etti.

Macar Başbakan Viktor Orban, kendi dönemlerinde avronun güvenli bir para olmasını sağlamak ve AB ülkelerindeki Roman vatandaşların hayat şartlarının yükseltilmesine çalışmak istediklerini söyledi. Orban, Hırvatistan’ın kendi dönemlerinde üyelik ile istenen tüm şartları yerine getirerek yeni AB ülkesi olmasını istediğini, öte yandan diğer Balkan ülkelerinin AB’ye yakınlaşması için gayret göstereceklerini belirtti.

AB’nin genişleme politikalarında ilerleme kaydetmek istediklerini açıklayan Orban, Türkiye’ye de sıcak mesajlar verdi. Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye’nin AB üyeliğini önemsediklerini ve bu konuda ilerleme kaydedilmesi için gerekeni yaparak Türkiye’ye bu konuda tam destek vereceklerini kaydetti.

AB üyeliğine 1994’te başvuran ve tam 10 yıl sonra 2004’te üyeliğe alınan Macaristan’ın, 6 aylık dönem başkanlığı sürecinde enerji, yaşlanan Avrupa nüfusu ve Schengen bölgesi gibi konulara öncelik vermesi bekleniyor.

AB’nin şimdiki dönem başkanı Belçika, 1 Temmuz 2010’da başkanlığı İspanya’dan devralmıştı.

1273810cookie-checkMacaristan AB dönem başkanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.