Madımak ateşi 29 yıldır sönmedi

Madımak Katliamı’nın 29. yılı: 33 aydın yurdun dört bir yanında anılacak… 33 aydının katledildiği Sivas Katliamı’nın 29. yılında Sivas, Ankara, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında anma etkinlikleri düzenlenecek.

1993 yılında Pir Sultan Abdal’ı anma etkinlikleri kapsamında Sivas’a giden ve yakılarak katledilen 33 aydın, yazar ve sanatçı yarın Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenecek eylem ve etkinliklerle anılacak.

2 Temmuz’da Sivas’ta yapılacak yürüyüş saat 10.00’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği önü ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Önü’nde başlayacak.

İstanbul’da yapılacak anma saat 11.00’de Zincirlikuyu Mezarlığı’nda Asım Bezirci ve saat 13.00’te Karacaahmet Mezarlığı’nda Nesimi Çimen anmaları ile başlayacak. Okmeydanı’nda saat 20.00’de Mehmet Ayvalıtaş Parkı’nda olacak.

Öte yandan CHP Sultangazi ilçe örgütü, HDP Sancaktepe ilçe örgütü de anma töreni düzenleyecek. İzmir’de anma saat 18.00’de Alsancak, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılacak.

Londra’da da Stoke Newington’daki Madımak heykeli önünde anma yapılacak.

2619400cookie-checkMadımak ateşi 29 yıldır sönmedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.