Madımak'ta ölen 37 can anıldı

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, herkesin Alevisiyle Sünnisiyle insanları kaynaştıracak bir tavır içinde olması gerektiğini belirterek, ''Valilik olarak bugüne kadar uyguladığımız tavır da budur'' dedi.


Anma programı kapsamında ilk olarak CHP'li 25 milletvekili ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu grup, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Grup, daha sonra, Madımak Oteli'nin önüne karanfil bıraktı.
CHP TBMM Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, otelin önünde yaptığı konuşmada, otelin müze olmasını istediklerini belirterek, ''Buranın 15 yıl geride kalan acıları unutturmamak için müze yapılmasını istiyoruz.'' dedi.


Aralarında bazı siyasi parti ile yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ile olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınlarının bulunduğu grup da Mevlana Caddesi'ndeki kavşakta toplandı.


Topluluk, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras da katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda bir süre bekleyen topluluğun temsilcileri, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.


FOTOĞRAF: Katledilen aydınlardan Asım Bezirci
 

1062080cookie-checkMadımak'ta ölen 37 can anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.