Mahkeme heyetini reddettiler

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Milletvekileri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın da aralarında bulunduğu Ergenekon sanıkları avukatları aracılılığıyla yaptıkları açıklamada bu davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin başkan ve tüm üyelerini reddettiklerini açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, ‘Bizler, Ergenekon davasında yargılanan sanıkların avukatları olarak, bu davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin başkan ve tüm üyelerini reddediyoruz’ denildi. Sanık ve avukatlarının konuşma hakkının kısıtlandığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

HUKUK CİNAYETİDİR

– İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinde yer alan hakimler, ülkemizin önde gelen aydınlarının, milletvekillerinin, siyasilerinin, bilim insanlarının, hukukçularının, gazetecilerinin ve TSK’nın emekli ve muvazzaf askerlerinin hürriyetlerini hukuki hiçbir gerekçe göstermeksizin gasp etmek suretiyle keyfi muameleyle görevi kötüye kullanmak, hürriyeti tahdit etmek ve kamu görevi niteliğini taşıyan avukatlık görevini yaptırmamak için direnme suçlarını işlemektedir.
– Sanıkların ve biz avukatların, konuşma hakkı tamamen kısıtlanmış, hatta buna itirazda bulunmak dahi yasaklanmıştır. Danıştay cinayeti ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanması gibi failleri daha önceden tespit edilerek sübuta ermiş birkaç dava dosyasıyla bütün bu sahtelikler bilinçli bir biçimde harmanlanarak, kamuoyuna gerçekmiş gibi sunulmakta, böylece sanal bir terör örgütünün varlığı ispatlanmaya çalışılmaktadır. Silivri’de yaşanan bu olaylar hukuk cinayetidir.

Adalet Bakanı ve HSYK’ya çağrı
– Bu çerçevede, tarafsızlıklarını ve bağımsızlıklarını yitirdikleri artık tartışmasız bir gerçek olan İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve üye hakimlerini yüce Türk milletinin huzurunda reddediyor, haklarında yasal işlem yapılmasını teminen Adalet Bakanı ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu göreve davet ediyoruz.

1358760cookie-checkMahkeme heyetini reddettiler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.