Marlboro merkezine protesto ve mektup kampanyası

Gıda-İş, sendikalaştıkları için işten atılan işçilerle dayanışmak isteyenlerin Philip Morris’in Genel Merkezine mektup gönderebileceğini duyurdu.

Eda Aktaş/Evrensel – DİSK’e bağlı Gıda-İş, sendikalaştıkları için işten atılan işçilerle dayanışmak isteyenlerin, Philip Morris’in (Marlboro) Genel Merkezine dijital ortamda mektup gönderebileceğini duyurdu.

İzmir Torbalı’da Philip Morris fabrikasında çalışan işçilerin, düşük ücret ve ayrımcılıklara karşı sendikaya üye olduklarını belirten Gıda-İş, “Şirket işçilerle görüşmek yerine tehdit ve baskılara başladı. 124 işçi işten atıldı. Kısa bir form doldurarak Philip Morris’in küresel CEO’suna bir mektup gönderebilirsiniz” dedi. Gıda-İş mektupların labourstartcampaigns.net adresi üzerinden gönderilebileceğini ifade etti. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Öte yandan Londra’da faaliyet gösteren DAY MER, Philip Morris’in Hammersmith’deki merkezi önünde bugün bir protesto eylemi düzenliyor. DAY MER’in açıklaması aynen şöyle:

“Sevgili Arkadaşlar, İzmir Torbalı Philip Morris sigara fabrikasında sendikal faaliyet yürütenlerden bir kısmı işten atıldı. Sendikalı işçilere ise sendikadan istifa etmeleri için baskı yapılıyor. DİSK Gıda İŞ 2000 işçiden 700’ünü sendikaya üye yapmış durumda. Uluslararası bir şirket olan Philip Morris’i protesto etmek ve Türkiye’deki şirket üzerinde baskı oluşturmak için Philip Morris’in Hammersmith’deki merkezi önünde bu Cuma günü bir protesto düzenliyoruz. Sendika üyesi oldukları için işten atılan işçilerle dayanışmak ve Philip Morris’i protesto etmek için lütfen dayanışma eylemine katılalım ve duyuralım. Tarih ve Saat 21 Ekim Cuma, 16.00 Yer: Philip Morris Limited, (10 Hammersmith Grove London, W6 7AP) En yakın Metro: Hammersmith Buluşma Yeri: Londra Toplum Merkezi Buluşma Saati: 14.30”

2641580cookie-checkMarlboro merkezine protesto ve mektup kampanyası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.