MB'den tüketiciye kredi kartı uyarısı

Merkez Bankası ‘finansal istikrar’ raporunda tüketiciden bankalara kadar birçok kesimi uyardı.


‘Döviz geliri olmayan dövizle borçlanmasın’ diyen Merkez, tüketicilere de “hanedeki kredi ihtiyacını diğer tüketici kredilerine göre faiz daha yüksek olan kredi kartıyla karşılamayın” dedi


Merkez Bankası, yılda iki kez yayınladığı finansal istikrar raporunda küresel ekonomik dalgalanmanın etkilerini değerlendirdi ve tüm kesimleri uyardı. İşte raporda öne çıkan kısımlar:


HÜKÜMETE: MALİ DİSİPLİNE DİKKAT


Küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmanın devam etmekte olması, gıda, enerji ve emtia fiyatlarında yaşanan hızlı yükselişin enflasyonist riskleri artırması ve gelişmiş ekonomilerin karşı karşıya olduğu durgunluk tehdidi, Türkiye için önümüzdeki dönemde finansal istikrar açısından tüm ekonomik birimlerin, kararlarında ihtiyatı elden bırakmamasını gerektiriyor. Türkiye’nin, uluslararası risk iştahındaki olumsuz gelişmelerden etkilenmesi söz konusu olabileceğinden, dış kaynak temininin istikrarlı bir biçimde sürdürülebilmesi, risk primi artışlarının önlenmesi ve kırılganlıkların azaltılması için mali ve parasal disiplinin korunması kritik önem taşıyor.


TÜKETİCİLERE: KARTI KREDİ İÇİN KULLANMAYIN


Hanehalkının, kredi ihtiyacını diğer tüketici kredilerine göre faizi daha yüksek olan kredi kartlarıyla karşılaması, borç geri ödeme kapasitesini olumsuz etkileyecek. Bu nedenle, kredi kartlarının bir ödeme aracı olarak kullanılması ve kredi ihtiyaçları için tüketici kredilerinin tercih edilmesi, hanehalkının menfaatine olacak.

1060330cookie-checkMB'den tüketiciye kredi kartı uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.