'Sürecin uzamasından rahatsızız'

Erdoğan ''Çünkü bu süreç uzadıkça ülke ekonomik alanda birçok sıkıntıları yaşıyor ve yaşayacak'' dedi.


Başbakan Erdoğan, AK Parti 12. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti hakkında açılan kapatma davasına da değinerek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın esas hakkındaki mütalaasını dün Anayasa Mahkemesi'ne sunduğunu ve bu mütalaanın akşam saatlerinde de AK Parti'ye ulaştığını kaydetti.


Erdoğan, ''Tabii ki Türkiye'de de vatandaşlarımızın bu noktada sıkıntısı var. Bir an önce neticelenmesi lazım ki AK Parti'ye gönül vermiş insanların bu beklentileri de flu olmaktan çıkıp netleşsin. Çünkü önümüzde bir Mart 2009 seçimleri var. İnanıyoruz ki demokrasimiz de hukuk sistemimiz de bu süreçten daha güçlenerek çıkmayı başaracaktır. Yolumuz açık, bahtımız açık olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun''diye konuştu.


''GÜNDEMİMİZ GERİLİM DEĞİL''


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın Türkiye'yi izlediğini belirterek, ''Ama bakıyorsunuz Türkiye çok farklı konulara kilitlenmiş ya da kilitlemek istiyorlar'' dedi.


Erdoğan, TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bizim gündemimiz çatışma değil, gerilim değil, Türkiye'nin geçmişini karartan, vaktini, nakdini boşa harcayan içi boş tartışmalar değil. Vizyonumuz da, ufkumuz da bu dar kalıplara sığmayacak kadar geniştir. Türkiye 1 trilyon dolar gayri safi yurt içi hasılaya, 250 milyar dolar ihracata, 500 milyar dolar dış ticarete nasıl ulaşır, onun gayreti içerisindeyiz. Türkiye'nin kişi başına gayri safi milli hasılası 10 bin dolar dedik. İnşallah bunu zaten yakalamış durumdayız. Bu yıl yakalıyoruz. Şimdi 15 bin dolara nasıl çıkaracağız onun gayreti içerisindeyiz."


''DOĞALGAZA ZAM YAPMAK DURUMUNDAYIZ''


Başbakan Erdoğan, elektrik ve doğalgaza yarından itibaren zam yapmak zorunda olduklarını söyledi.


Erdoğan, "Elektrik fiyatlarını konuşuyorlar. 'Hükümet elektriğe zam yapmaya hazırlanıyor.' Evet yapacağız doğru. 1 Hazirandan itibaren doğalgaza zam yapmak durumundayız ve bugüne kadar mümkün olduğunca engellemek durumunda kaldık. Ama artık geldi buraya dayandı, mecburuz" dedi.


''DEMOKRASİ VE KALKINMANIN TARAFINDAYIZ''


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yargının hem bağımsız ve hem de tarafsız olmasını beklemek ve istemek durumunda olduklarını söyledi.


Hisarcıklıoğlu, TOBB genel kurulunda, "Üzerine vazife olmayan görevlere soyunanların yol açacağı zararları artık ödemek istemiyoruz. Evet artık biz de tarafız. Huzurun, istikrarın, sağ duyunun, demokrasinin ve kalkınmanın tarafındayız. Kavganın, çatışmanın, demokrasiyi ve kalkınmayı akamete uğratacak her girişimin de karşısındayız" dedi.
Yargının hem bağımsız hem tarafsız olmasını beklemek ve istemek durumunda olduğunu ifade eden  Hisarcıklıoğlu, "Hiçbir kişi ya da kurum eleştiriden muaf tutulamaz" diye konuştu.

1060320cookie-check'Sürecin uzamasından rahatsızız'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.