Metin Göktepe, polislerce katledilişinin 27’nci yılında anılıyor

Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe, gözaltında polislerce dövülerek katledilişinin 27. yılında, İstanbul Esenler’de bulunan Kemer Mezarlığındaki mezarı başında anılıyor.

Anma etkinliğine Metin Göktepe’nin ailesi, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Emek Partisi, EHP, TÖP, SMF il yöneticileri ve üyeleri, Cumartesi İnsanları, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, DİSK/Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, CHP milletvekilileri Sezgin Tanrıkulu ve Turan Aydoğan, HDP Milletvekil Ebru Günay, TİP Milletvekili Ahmet Şık, CHP İstabul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Berkin Elvan’ın anne ve babası Gülsüm ve Sami Elvan, Divriği Kültür Derneği yöneticileri, Çipil Derneği yöneticileri ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Anmada, “Metin Göktepe ölümsüzdür”, “Evrensel yazıyor, Metin yaşıyor”, “İnadına hepimiz birer Metin’iz”, “Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın”, “Metinler ölmez Evrensel susmaz” dövizleri ve Metin’in de üyesi olduğu Emek Partisinin flamaları taşındı. Göktepe’nin mezarına Evrensel gazetesi ile birlikte karanfiller bırakıldı. Sık sık, “Evrensel yazıyor, Metin yaşıyor” sloganı atıldı.

Metin Göktepe, 1996’da Ümraniye E Tipi Cezaevinde öldürülen tutukluların cenazesini izlemek için “Mutlaka ben izlemeliyim arkadaşlar” diyerek gittiği Alibeyköy’de polislerce gözaltına alınmış ve götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda dövülerek öldürülmüştü. (İstanbul/EVRENSEL – Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel)

2659590cookie-checkMetin Göktepe, polislerce katledilişinin 27’nci yılında anılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.