Metin Kaplan Türkiye’ye iade edildi

Beyaz renkli bir polis minibüsüyle saat 09.30’da Beşiktaş’taki eski DGM binasında faaliyet gösteren İstanbul Adliyesi’ne ulaştırılan Kaplan, elleri kelepçeli olarak araçtan çıkartıldıktan sonra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı polislerin oluşturduğu koridordan binaya alındı.

Almanya’dan sınırdışı edilen ”Karases” lakaplı Metin Kaplan, Fatih Camii ve Anıtkabir’e uçakla saldırı hazırlığı yaparken yakalanan kişileri azmettirdiği iddiasıyla gıyabi tutuklu bulunduğu dava kapsamında ifadesine başvurulmak üzere İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonuna alındı.
   
Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilişi sırasında basın mensuplarının “Bir şey söyleyecek misiniz?” diye sorduğu Kaplan, ”Dün akşam selam verdim. Niye görmediniz? Mahkeme’ye söyleyeceğim” karşılığını verdi.
   
Polisin oluşturduğu koridordan binaya alınan Kaplan, daha sonra Adli Tabiplik’te sağlık kontrolünden geçirildi.
   
Kaplan, buradan da Fatih Camii ve Anıtkabir’e uçakla saldırı hazırlığı yaparken yakalanan kişileri azmettirdiği iddiasıyla hakkında gıyabi tutuklama kararı verilen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonuna alındı.
   
Bu dava kapsamında “Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etmek” suçundan müebbet ağır hapis cezasına çarptırılması istenen Kaplan, mahkemede ifade verecek.

KAPLAN’IN İADESİNDE DÜNKÜ GELİŞMELER

Almanya, yıllardır Türkiye’ye kin kusan sözde Anadolu Federe İslam Devleti’nin (FAİD) başı Metin Kaplan’ı nihayet dün Türkiye’ye iade etti. Köln İdare Mahkemesi’nin iadesi için ‘Federal İdare Mahkemesi’nin kararını beklemek şart değil’ kararı üzerine, Kaplan apar topar sınır dışı edildi.


Alman polisi, evine baskın yaparak bulamadığı Metin Kaplan’ı, damadına ait Köln’deki internet kafede yakaladı. Polis, Türkiye’nin Köln Başkonsolosluğu’ndan ‘Geçici Seyahat Belgesi’ aldığı sözde halifeyi, bir helikoptere bindirerek alel acele Düsseldorf Havalimanı’na götürdü. Kaplan, buradan silahlı özel tim eşliğinde İstanbul uçağına bindirildi. Ancak olayın basına yansıması üzerine, Kaplan tarifeli uçaktan indirilerek, özel bir uçakla sınır dışı edildi.

İTİRAZ BİLE EDEMEDİ

İslami Cemiyet ve Cemaatleri Birliği’nin (İCCB) yöneticisi Metin Kaplan’ın, her defasında yaptığı gibi avukatlarının itirazı ile kurtulmasına bu kez fırsat verilmedi. Avukatı federal mahkemeye itiraz edebilseydi, Metin Kaplan belki de yine Almanya’da kalmayı başaracaktı.

1995 yılında babası Cemalettin Kaplan’ın ölümünden sonra kendisini halife ilan eden Metin Kaplan’ın, yanında bir doktorla bindirildiği özel uçak, saat 19.34’te Almanya’dan havalandı.

Aynı saatlerde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da geniş güvenlik önlemleri alındı. Kaplan’ı getiren uçak dün saat 22.30’da İstanbul’a indi. Uçağın çevresinde hemen güvenlik kordonu oluşturuldu. Terörle Mücadele Ekipleri uçağa çıkarak Kaplan’ı teslim aldı. Önce Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü’ne götürülen Kaplan, daha sonra Adli Tıp Merkezi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

AVUKATI: TUTUKLANACAK

Kaplan’ın avukatı Hüsnü Tuna, açıklama yaptığı gazetecilere, ‘Almanya Türkiye’nin isteği üzerine iade etti. Burada yapılacak işlem mahkemeye çıkarılıp gıyabi tutuklamasının vicahiye çevrilmesi olacak’ dedi. Avukat Tuna, Kaplan’ın polis tarafından gözaltına alınarak ifadesine başvurmasının ‘kanunsuz’ bir işlem olacağını öne sürdü.

  

1094830cookie-checkMetin Kaplan Türkiye’ye iade edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.