Millfield Theatre’da “Bir Nefes Anadolu”

Murat Aslan’ın yazıp yönettiği “Bir Nefes Anadolu” 23 Şubat 19.30’da Millfield Theatre’da gösterilecek.

“Silver St, Edmonton, London N18 1PJ” adresindeki Millfield Theatre’daki “Bir Nefes Anadolu”da anlatıcı olarak Murat Aslan, bağlamada Salih Gündoğdu ve perkünsonda da Ersen Killik sahne alacak.

Ayrıntılı bilgi 020 8887 7333’den ya da face’de “Bir Nefes Anadolu” adresinden alınabilecek.

AŞIKLIK GELENEĞİ

“Bir Nefes Anadolu”nun tanıtım yazısı şöyle:

“Bin yıldan fazladır süregelen Anadolu aşıklık geleneğini ve bu geleneğin içindeki beş ozanın hayatının anlatılıp, eserlerinin çalıp söylendiği bir anlatı tiyatrosudur

Temsil perküsyon sanatçısı Ersen Killik’in iki dakikalık performansı ile başlıyor. Hemen peşinden Hacı Bektaş Veli’nin, Pir Sultan Abdal’ın, Yunus Emre’nin, Hallacı Mansur’un ve Şah Hayati’nin sözlerinden oluşan bir bölüm karşılıyor sizi. Cura ile başlayan bölüm , şelpe bağlama ve oğur sazı ile sizi destansı bir yolculuğa çıkarıyor. Tüm bunları  oyun  boyunca beş farklı bağlama çalan ünlü bağlama sanatçısı Salih Gündoğdu’dan dinliyorsunuz. Devlet Tiyatroları sanatçısı Murat Aslan anlatıcı olarak karşımıza çıkıyor. Bize aşıklık geleneği ve temsille ilgili kısa bir ön bilgi veriyor. Sonra temsilde sırasıyla Aşık Veysel, Neşet Ertaş, Aşık Mahzuni Şerif, Ali Ekber Çiçek ve Nesimi Çimen’in hayatları anlatılıyor. Bu aşıkların toplam 17 eseri çalıp söyleniyor.oyunun tema müziği sizi çok etkileyebilir.Tema müziği bu üç sanatçının aylarca üzerinde çalıştığı ortak bir ürün… Son türküyü sanatçılar seyircilerle beraber söylüyor.

Oyundaki hikayeler zaman zaman sizi duygulandıracak kimi zaman da gülümsetecek. Biletinizi temsil sırasında elinizde bulundurun. Çünkü temsilde ona iki kez ihtiyaç duyacaksınız. Alışılmış klasik tiyatronun dışında, pek denenmemiş fakat soluk almadan ve zamanın nasıl geçtiğini anlamadığınız nahif, samimi ve duygulu bir oyun izleyeceksiniz…”

2378180cookie-checkMillfield Theatre’da “Bir Nefes Anadolu”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.