‘Müslüman terörist’ şamatası paniğe yol açtı

Okulların son günü olması nede-niyle düzenlenen geleneksel “muck up day” Melbourne’da bir yolcu treninde paniğe neden oldu. 4 liseli kafadar, geçen hafta Çarşamba günü Müslümanlara özgü uzun kıyafetler giyip, en yoğun saatlerde ellerinde silahlarla eylemci gibi CBD’de bir trene dalınca, konpartımanda panik çıktı.

Olay geçen Çarşamba sabah saatlerinde meydana geldi. Kompartımanda bulu-nan Craigieburnlu Sharon Dwyer, “İstas-yonda içeri aniden girdiler, kalbim duracak sandım. Birinin elinde maki-neli tüfeğini görünce kendi kendime ‘Aman Tanrım, sonumuz geldi’ diye düşündüm” dedi.

Gençlerin “Müslüman terörist” kılığına girip eğlendiği kısa sürede anlaşıldı. Bazı yolcular polise başvurarak tren şirketi Connex’i tedbir almamakla, gençleri durdurmamakla suçladı. Polis, bazı okullara uyarı mesajı gönderdi.

Connex’den yapılan açıklamada görevlilerin gençlerin farkına vardığını ve görür görmez “muck up day” çılgınlığı olduğuna karar verip müdahale etme gereği duymadığını açıkladı. Sözcü, “Personelimiz dikkatli olma eğitimi almıştır, paranoyak değil” dedi.

Olaya müslüman temsilciler tepki gösterdi. Victoria İslam Konseyi Başkanı Malcolm Thomas, olayı “iğrenç” olarak niteledi. Thomas, “Biz Müslümanlara karşı önyargıları yıkmaya çalışıyoruz. Buı olay, insanların ne kadar düşüncesiz olabileceğini gösteriyor” dedi. Thomas, Connex’in gençlere yönelik tedbir almamasını da eleştirdi.

OKULUN SON GÜNÜ ÇILDIRDILAR

Öte yandan Victoria’da geçen hafta okulların son günü olması nedeniyle 12. sınıf öğrencilerinin geleneksel “muck-up day” eğlencesinde öğrencilere öğretmenleri kahvaltı servisi yaptı, gençler akla gelmeyecek kıyafetlere bürünerek yaşamlarının bir aşamasına eğlenerek son verdi. Öğrencileri kontrol atında tutatbilmek için Victoria’daki pek çok okulda “muck-up day” ifadesi yasaklandı ancak eğlencelere izin verildi.

Öğrenci velilerine gönderilen mektuplarda okulun sonu günü eğlencelerinde aşırı ileri giden öğrencilerin VCE sınavlarına başka okullarda girmeye zorlanacağı uyarısı yapıldı. Pek çok okulda yıl sonu eğlenceleri bölge karakol polisleri tarafından düzenlendi ve onların gözetimi altında gerçekleştirildi. Polisler, eğlencelerden önce öğrencilerle toplantılart düzenleyerek neyin suç, neyin yasal olduğunu anlattı. 

Bu toplantılara Templestowe College’da katılan komiser Susan McLean, “gençler yumurta atmanın zararsız bir eğlence olduğunu düşünüyor, ama bir şikayet eden olursa “saldırı” suçlamasıyla karşılaşacaklarını bilmiyorlar. Biz 12. sınıf öğrencilerinin güvenlikli bir şekilde eğlenmesini istiyoruz” dedi.

Victoria’da VCE sınavları Cuma günü başlıyor. Cuma günü 46 bin öğrenci İngilize sınavına girecek.

1116930cookie-check‘Müslüman terörist’ şamatası paniğe yol açtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.