Müslümanlar eşcinsel evliliğe kızdı

Sacranie, geçen ay İngiltere’de yürürlüğe giren ve eşcinsellerin evlenmelerine olanak tanıyan yasaya tepki göstererek, “eşcinsel evliliklerinin toplumun en küçük birimi olan aileye zarar verdiğini” belirtti. “Toplumun bu durumu teşvik etmemesi gerektiğini” ifade eden Sacranie, “buna rağmen yasanın çıkmasıyla önü açılan eşcinseller arası evliliklere herkesin hoşgörüyle yaklaşması gerektiğini” söyledi.


Sacranie, “Başkalarının yaşam biçimlerinden ya da yorumlarından rahatsız olabiliriz, ama sonuçta hepimiz insanız” dedi. Sadece İslamiyet’in değil, Hıristiyanlık ve Museviliğin de bu konuda aynı esasları benimsediğini kaydeden Sacranie, “Bütün dinler eşcinselliğin zararlı olduğunu söylüyor” diye konuştu.


Bu arada, eşcinsellerin haklarını savunan OutRage örgütünden Peter Tatchell, Sacranie’nin sözlerini eleştirerek, “bir azınlığın başka bir azınlığın haklarına saldırmasının trajik olduğunu” ifade etti.


FOTOĞRAF: Elton John, İngiltere’de eşcinsel evliliğe olanak tanıyan yeni yasanın yürürlüğe girmesiyle, uzun süredir birlikte yaşadığı Kanadalı arkadaşı David Furnish ile evlenmişti.

786700cookie-checkMüslümanlar eşcinsel evliliğe kızdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.