‘Seks karşılığı vize’ soruşturması

BBC’nin haberine göre; İngiliz Göçmenlik Dairesi yetkilileri görevlerini suistimal etmekle suçlanıyor.


Suçlamalar, ülkenin en çok satan gazetesi Sun’a konuşan eski İngiliz Göçmenlik Dairesi yetkilisi Anthony Pamnani’den geldi.  Pamnani, İngiltere’deki yabancılarla ilgili işlemlerin yürütüldüğü temel merkezlerden Londra’nın güneyindeki Croydon semtinde bulunan Lunar House’da, görevlerini kötüye kullanan bazı kişiler olduğunu söylemişti.Pamnani’ye göre; bazı yetkililerin, düzenli cinsel ilişki karşılığı başvuruda bulunan kadınların İngiltere’de oturma sürelerini uzattı.


Ayrıca güvenlik kontrollerinde de ihmalkarlık yapıldığını bu nedenle terörist olması muhtemel kişilerin ülkeye sızabildiklerini öne süren Anthony Pamnani, İngiltere’de de, Kanada’da olduğu gibi vize ve oturma izniyle ilgili kararların hükümetten bağımsız bir organca alınması gerektiği görüşünü savundu.


İngiltere İçişleri Bakan Yardımcısı Tony McNulty ise iddialar sonrası Göçmenlik Dairesi personeline güveninin tam olduğunu söyledi. Tony McNulty, iddiaların kanıtlanması halinde söz konusu davranışlara göz yummayacaklarını belirtti. McNulty ayrıca “ciddi” olarak nitelendirdiği iddiaların kapsamlı ve eksiksiz şekilde soruşturulacağını da sözlerine ekledi.

786690cookie-check‘Seks karşılığı vize’ soruşturması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.