Mısır’da Müslüman-Hristiyan gerginliği

Güvenlik kaynakları, güneydeki Naga Hamadi kasabasında Hristiyan köyü Tiraks’ta 4 ev ile bir iş yerinin Müslümanlar tarafından yakıldığını, Müslüman köyü Bahgorah da ise 4 dükkanın Hristiyanlarca ateşe verildiğini söyledi.

Güvenlik kaynakları, yangınlarda 6 kişinin yaralandığını belirterek, polisin olaylar sırasında taraflardan saldırılarla ilgili 46 ihbar aldığını ifade etti.

Naga Hamadi’de çarşamba günü 6’sı Kıpti, 7 kişi öldürülmüş, daha sonra düzenlenen protesto gösterilerinde ise 25 kişi gözaltına alınmıştı.

Yetkililer, iki Hristiyanı ateş edip öldürerek olayları başlattığı söylenen 3 Müslümanın polise teslim olduğunu kaydetti.
Mısırlı güvenlik ve sağlık yetkilileri, 3 kişinin, St. John’s kilisesinin dışında kalabalığa otomatik silahlarla ateş açtığını, saldırıda biri Müslüman polis 7 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3 kişinin ağır yaralandığını söylemişti.

Mısır İçişleri Bakanlığı da saldırının, kentte kasım ayında bir Hristiyan’ın, 12 yaşındaki Müslüman kız çocuğuna tecavüz etmesine misilleme olarak düzenlendiğinden şüphelenildiği bildirmişti.

MISIR YARDIM KONVOYLARINI YASAKLADI

Öte yandan Gazze’ye yardım konvoyu krizi de sürüyor. Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebulgeyt, bundan böyle Gazze Şeridi’ne yönelik yardım konvoylarının ülkesinin topraklarından geçişine izin vermeyeceklerini söyledi. Öte yandan, “Filistin’e Yol Açık” konvoyundakileri Türkiye’ye getiren özel uçak Mısır’dan havalandı.

“Filistin’e Yol Açık” konvoyunun mensuplarının Mısır topraklarında düşmanca eylemlerde bulunduklarını, hatta suç işlediklerini savunan Ebulgeyt, aslında Gazze Şeridi’ne yönelik yardımın Mısır Kızılayı’na teslim edilmesi ve Mısır makamlarının da bunları Gazze’de Filistin Kızılayı’na ulaştırmaları gerektiğini belirtti.

FOTOĞRAF: Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek Gazze’ye yardım konvoyu krizinden sonra şimdi de Müslüman ve Hristiyanların kavgasıyla zor durumda…

1229770cookie-checkMısır’da Müslüman-Hristiyan gerginliği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.