Mısır’da patlama: 65 ölü, 200 yaralı

Patlamalar Şarm El Şeyh’teki pazar yakınında ve Naama Bay’daki turistik pazar, Ghazala Gardens Oteli ile Moevenpick Otel’de meydana geldi.

Kurtarma görevlileri, ölenlerden 17’sinin cesedinin tanınmayacak biçimde yandığını, yaralılardan çoğunun bir kafede oturan Mısırlı işçiler olduğunu söylediler. Güney Sina eyaleti valisi Mustafa Afifi ise saldırıların  iki bomba yüklü araçla yapıldığını söyledi.

Bombalı araçlardan birinin Naama Bay’daki dört yıldızlı Ghazala Garden Oteli’nin önünde, diğer bombalı aracın Şarm El Şeyh’teki eski pazarda patladığını söyleyen Afifi, Naama Bay’ın girişindeki bir araç parkında da bir bavuldaki patlayıcıların infilak ettiğini belirtti.

Polise göre, ölenler arasında İngiltere, Hollanda, Katar, Kuveyt, Rusya, Suudi Arabistan ve Mısır vatandaşları bulunuyor.

Polis yaralı sayısını 200 olarak verirken, yaralılardan çoğunun durumunun ağır olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Patlamaların, turistlerin barlarda bulunduğu ve turistik eşyaların satıldığı pazarları gezdiği sırada meydana geldiği kaydedildi. Patlamaların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.
 

1111100cookie-checkMısır’da patlama: 65 ölü, 200 yaralı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.