Mısır’daki karışıklık Türk turizmine yarayacak

Tunus’tan sonra Mısır’da patlak veren olaylar, Almanya, Fransa ve Rusya’dan bu ülkeye gidenlerin Türkiye’ye yönelmelerine neden olurken, Mısır’da pazarın önemli bölümünü ellerinde tutan Türk kökenli tur operatörleri için sorunlara neden olacak.

Mısır’daki olayların tatilcileri Türkiye’ye yöneltirken Tük kökenli tur operatörlerine olumsuz yansımasının nedenlerinin başında iptal edilen rezervasyonlardan dolayı iade etmek zorunda kalacakları paradan dolayı ortaya çıkabilecek nakit sıkşıklığı geliyor.

Alternatif destinasyon geliştirilmeli

Tur operatörleri müşterilerden aldıkları paraları kontrat imzaladıkları otellere aktardı. Yaşanan olaylar nedeniyle bu paraları kısa sürede geri alma şansları yokken, rezervasyonlarını iptal eden müşteriler paralarının hemen iadesini istiyor. Özellikle Rusya’daki Türk tur operatörleri, Mısır’a rezervasyon yapan müşterilere altarnatif destinasyonlar önerdiklerini, ama müşterilerden parasının iade edilmesin, isteyenlere para iadesi yapmak zorunda kalacaklarını, bu durumun da kendilerine hesapta olmayan nakit para sorunu yaratacağını söylüyorlar.

Coral/Coşkun Yurt: Bilgi alamıyoruz

Rusya’daki Türk tur operatörlerinden Oti Holding’in oradaki markası olan Coral Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yurt da Mısır’da yaşanan olaylar ile ilgili olarak şu anda yaşanan en önemli sorunun bilgi alınaması olduğunu belirterek, olayların ileriye dönük etkilerinin şimdiden kestirilemediğini söyledi.

Mehmet Ak / Turtess : Mısır’ın tatil bölgelerinde şu anda sorun yok

Rusya’daki Türk kökenli tur operatörlerindet Turtess Başkanı Mehmet Ak, Mısır’dan sağlıklı bilgi alamadıkları için ne yapılması gerektiği konusunda da sağlıklı karar alınamadığını söyledi. Ak, Mısır’da Şarm El Şeyh ve Hurgada’da durumun sakin olduğunu, geri dönmek isteyen kimse olmadığını, Rusya’da da uçuşlarla ilgili kısıtlayıcı herhangi bir karar alınmadığını belirterek “Gelişmeleri yakından izliyoruz” dedi.

Orhan Ak / Anex: Antalya için harakete geçilmeli

Mısır ile iletişimin kesik olması nedeniyle oradaki durum ile ilgili sağlıklı bilgi alınamadığını belirten Anex Tur’dan Orhan Sancar, Rusya’daki tur operatörlerinin Mısır rezervasyonlarını iptal edebleri Antalya’ya yönlendirme noktasında hızla plan geliştirmeleri, bunun için de hemen uçak pragramlarını devreye sokmaları gerektiğini söyledi.

Mısır’daki gelişmeleri değerlendiren Sancar, şunları söyledi:

“Mısır pazarı Rusya’da büyük oranda Türk turoperatörlerinin elindedir. Bu Pazarda 2-3 yıldır para kazanılmıyordu. 2010’da tam pazarda toparlanma başlamışken bu olayların patlak vermesi Rusya’da Mısır’ın 2011 için kaybedilmesine neden oldu. Mısır, şu anda yaşanan olaylardan önce Kızıldeniz’de ortaya çıkan köpek balığı olayı, ardından peş peşe meydana gelen trafik kazaları ve Domedovo Havaalanı’ndaki patlama nedeniyle zaten sıkntıdaydı. Rusya’da Mısır rezervasyonlarını iptal edenlere önerilicek yer olarak bu dönem için mevsim avantajı nedeniyle Tayland’ın öne çıkma ihtimali var. Rusya’daki arkadaşlarımız rezervasyon iptallerinin Antalya’ya yönlendirilmesi için uçak programlarından başlayarak hızla devreye girmelidir.”

1075690cookie-checkMısır’daki karışıklık Türk turizmine yarayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.