Muhafazakar türkücüye veto

TV programlarının yanı sıra her konserinde Neşet Ertaş türküleri okuyan ve son albümüne de usta sanatçıdan bir eser koymak isteyen Hakalmaz’a, yakın dostlarıyla haber gönderen Hasan Saltık, “Söyleyin Orhan’a bir daha bizim şirketimizin sanatçısı olan Neşet Ertaş’ın türkülerini okumasın. Çünkü dünya görüşlerimiz uyuşmuyor” dedi.


AŞIK VEYSEL’LE CEVAP


İddiaları doğrulayan Hakalmaz, Hasan Saltık’ın daha önce yaptığı “Sağ görüşlüler iyi müzik yapamaz. Sol her zaman daha iyi, daha duyarlı müzik yapar” sözlerini hatırlatarak, “Ben Hasan Bey’e Aşık Veysel’in sözleriyle cevap vermek istiyorum: Sapma sağa sola. Sen Allah’tan birlik dile. İkilikten gelir belâ, dava insanlık davası” dedi.


ÖTEKİLEŞTİRME KAMPANYASI


KENDİSİNİN bugüne kadar hiçbir ortamda siyasi kimliğini açıklamadığını, türkülerin hiçbir zümreye mal edilemeyeceğini söyleyen Orhan Hakalmaz, şöyle dedi: “İnsanları şucu bucu diye ayırmak kadar insanlığa ve ülkemize kötülük edilemez. Ben kendimi bir yere koymuyorum ama söylediğine göre sağcılar kısmında görünüyormuşum. Ben katiyen şucuyum bucuyum demem. Türkiye’de maalesef bir ötekileştirme kampanyası başladı. Ben ülkemi, insanımı, müziğimi, dilimi, kültürümü, tarihimi seviyor ve ehemmiyet veriyorum. Türkülerin de sadece şunlar ya da bunlar okuyabilir diye sınıflara ayrılmasına karşıyım. İnsanları birleştirmeyip ayıranlar, hadiselere at gözlüğüyle bakanlardır.”


Akşam

1059660cookie-checkMuhafazakar türkücüye veto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.